Kollage med bilder från de olika artiklarna på listan.

Här är de 10 mest lästa artiklarna 2020

Systrarna Kallurs bästa sommaraktiviteter, vattenfallssafari och annorlunda boenden – det är ämnena som lockat mest läsning under året som gått. Här är Visit Dalarnas mest lästa artiklar 2020. Har du läst alla?


 

1. Systrarna Kallur: Våra 7 favoritgrejer att göra i sommardalarna

Systrarna Jenny och Susanna Kallur från Falun fick uppdraget att tänka till kring vilka aktiviteter och utflykter de helst gör under sommaren i Dalarna.

Läs artikeln här

Jenny och Susanna Kallur cyklar i skogen.
En fartfylld tur på cykel är en av Jenny och Susanna Kallurs sommarfavoriter i Dalarna. Foto: Alexander Neimert.

2. Åk på vattenfallsafari – 3 vattenfall i Dalarna

Ge dig ut och jaga vattenfall i Dalarna. Upplev kraften från forsen som brusar och känn pirret i magen när du vandrar på svindlande höjder. Vi har listat topp tre i Dalarna.

Läs artikeln här

Njupeskärs vattenfall.
Magiska miljöer kring ett av Sveriges högsta vattenfall Njupeskär.

3. Siljans bucketlist – 15 tips på saker att göra i sommar

Sommartid lockar Siljan med många spännande, roliga, goda och vackra påhitt. Ta dig tid att upptäcka något nytt – och ta dig framför allt tid att njuta av sommardagarna. Här har vi skapat en bucketlist med 15 härligt enkla saker att hitta på under semestern. Hur många prickar du av?

Läs artikeln här

Sommardag vid Laknäs brygga.
Ett tips på sommarutflykt är en tur längs Turistvägen mellan Leksand och Rättvik.

4. Annorlunda boende: Så har du aldrig bott i Dalarna

Få en oförglömlig vistelse i Dalarna, checka in på ett udda boende och få en upplevelse utöver det vanliga. Vad sägs om att bo i en trädkoja eller tillbringa natten i en bubbla med egen strand?

Läs artikeln här

Trädkojan Supermåne.
Vad sägs om att bo i en trädkoja bland trädtopparna? Ett av de annorlunda boenden som väntar i Dalarna. Foto: Viggo Lundberg.

5. Din loppisguide i Dalarna

Längs vägkanterna i semesterdalarna avlöser loppisskyltarna varandra. Hemma hos-varianter varvas med laduloppisar och butiker med mer sorterat utbud av second hand och vintage. Här har vi samlat nio guldkorn i Dalarnas loppisutbud.

Läs artikeln här

Hylla fylld med kaffekoppar.
Ge dig ut på fyndjakt och utforska någon av Dalarnas många loppisar.

6. Bekvämt fäbodliv, glamping och egenlagad lyxmiddag i skogen

Vandra till en egen fäbodstuga i en avlägsen skogsglänta, hugg in på hemlagad mat och övernatta i bekväma sängar. Testa glamping, en unik kombination av all inclusive och vildmark. Eller ta med en färdigpackad picknickkorg med allt som behövs för att laga en egen trerätters lyxmiddag mitt ute i den grönskande dalaskogen. I södra Dalarna väntar unika äventyr och upplevelser utöver det vanliga.

Läs artikeln här

Stjärnhimmel en mörk natt.
Magiska upplevelser i vildmarken väntar i dalaskogarna. Foto: Wild Sweden/Marcus Westberg.

7. Här finns Dalarnas White Guide-restauranger

När restaurangguiden White Guide listar 2019 års bästa restauranger kvalar Dalarna in med hela 15 krogar. Hitta din favorit bland Dalarnas restauranger och se till att planera in din nästa smakupplevelse hos någon av de kvalificerade guldkornen.

Läs artikeln här

Tallrik med mat serveras vid bord.
Har du koll på de restauranger i Dalarna som listats av White Guide?

8. Vandringsguide: Här är Dalarnas bästa vandring

Vandra i fjällen, längs pilgrimsled eller genom fäbodar i Dalarnas omväxlande landskap. Det är alltid nära till en naturupplevelse och många leder går via vackra natur- och kulturlandskap. Här har vi samlat våra bästa tips på vandringar runt om i Dalarna. Djupdyk i möjligheterna, snöra på vandringskängorna och ge dig ut!

Läs artikeln här

Två kvinnor blickar ut över fjällen.
Fjällvandring med milsvida vyer väntar i Grövelsjön.

9. Solveig gjorde Kulturresan och upptäckte Dalarna

Upptäckter och upplevelser med någon du håller kär. När Solveig Eriksson gav sig ut på Kulturresan tillsammans med sin dotter blev det inte bara en uppskattad mor- och dotterutflykt. Hon mötte även platser, personer och historier hon inte visste fanns.

Läs artikeln här

Huset Lilla Hyttnäs vid Carl Larsson-gården.
Carl Larsson-gården är ett av de nio stoppen på Kulturresan.

10. Vasaloppscoachen Mattias Svahn: ”Det är bingo att bo i Mora”

Mattias Svahn är skidåkaren som blev en framgångsrik företagare. När han laddar inför vintern ser han fram emot en årstid fylld av det bästa han vet: möten med människor som bryr sig om sin hälsa och vill utveckla sin skidåkning.

Läs artikeln här

Mattias Svahn.
Vasaloppscoachen Mattias Svahn ger sina bästa tips för den som vill utvecklas som skidåkare.