Vandra i Dalarna


Vandra i fjällen, längs pilgrimsled eller genom djupa skogar i Dalarnas omväxlande landskap. Här är det alltid nära till en naturupplevelse och många vandringsleder går via vackra natur- och kulturlandskap, förbi fäbodar, röda gårdar och gruvor. Kom nära naturen i vår, sommar, höst och vinter, här finns allt du behöver veta om vandring i Dalarna.


Var vill du vandra?

Dalarna erbjuder många mil av leder som väntar på att bli utforskade, som Grövelsjön med Södra Kungsleden, Idre med Nipfjället och Städjan, Sälenfjällen och Siljansleden.

Erbjudanden

Bekväma boenden, guidade vandringsturer och smakfulla måltider med lokal touch. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare, finns det något för alla. Boka nu för en perfekt kombination av äventyr och avslappning i hjärtat av naturen!

Instruktionsfilmer

Att vandra i Dalarna är ett fantastiskt tillfälle att upptäcka ett varierat landskap bland böljande ängar, trolsk skog och blånande berg. I filmerna får du tips på vad som är bra att tänka på, både för dig som knyter vandringskängorna för första gången och för dig som har större erfarenhet.

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.