Vandra i Dalarna


Vandra i fjällen, längs pilgrimsled eller genom djupa skogar i Dalarnas omväxlande landskap. Här är det alltid nära till en naturupplevelse och många vandringsleder går via vackra natur- och kulturlandskap, fäbodar, utkanten av städer, spännande fjällvandring, röda gårdar och gruvor. Här finns allt du behöver veta om vandring i Dalarna under säsongerna vår, sommar och höst.

Vilken miljö passar dig?

Dalarna erbjuder en variation av vandringsmöjligheter. Vandra i närheten till städer, njut av en vandring längs sjön Siljan eller ge dig ut på en spännande fjällvandring i Dalafjällen.

Vandra på egen hand

Dalarna erbjuder många mil av leder som väntar på att bli utforskade.

Valda filter

Erbjudanden

Bekväma boenden, guidade vandringsturer och smakfulla måltider med lokal touch. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare, finns det något för alla. Boka nu för en perfekt kombination av äventyr och avslappning i hjärtat av naturen!

Vandra med guide

Vill du veta mer om Dalarnas omgivning och om platsen du vandrar på? Här listar vi vandringsturer med guide. Antingen i grupp eller i slutet sällskap.

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.