Midsommar i Dalarna


Upplev traditionella danser, blomsterprydda stänger och festliga sånger i mysiga orter som Leksand och Rättvik och i byarna runt om Siljan. Varje by har ofta sitt eget firande, antingen på själva midsommar­afton eller också dagarna före och efter. Midsommarfirandet erbjuder en riktig kulturupplevelse i en idyllisk miljö. Fördjupa dig i den svenska sommartraditionen bland grönskande ängar och glittrande sjöar. Kom och upplev en oförglömlig Midsommar med oss i Dalarna!

Midsommarfiranden i Dalarna

Det finns en mängd olika firanden i byar och orter runt om i Dalarna. Dagarna före och efter midsommar anordnar dessutom många mindre byar eller till och med ortsdelar egna midsommarfiranden. Välj det som passar dig bäst, eller varför inte besöka flera?

Valda filter

Tyvärr finns det just nu inga aktiva evenemang! Oroa dig inte, snart kommer nästa års midsommarfiranden upp.

Midsommarpaket

Boka ett midsommarpaket på något av de närliggande hotellen i Dalarna. För barnfamiljer är bland annat Leksand ett attraktivt semestermål omkring midsommar.

Tagga dina bilder

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.