Sommar i Dalarna


Det är något speciellt med sommaren i Dalarna. Här kan du uppleva orörd vildmark och kulturhistoriska miljöer och spännande äventyr för hela familjen. Vandra i fina skogar, fjällvandra i Dalafjällen, cykla, golfa, bada eller paddla kanot. Upptäck vad som finns att se och göra under en sommar i Dalarna.


Sommaraktiviteter

En guide till stigar, vandringsleder och vatten. Hitta platserna, sommaraktiviteterna och evenemangen som tar dig närmare naturen – vare sig det är till fots, på cykel eller på hästryggen. I Dalarna är det alltid nära till skogar, sjöar och vattendrag.

Tack vare allemansrätten kan du röra dig fritt nästan överallt i den svenska naturen, så länge du inte stör eller förstör. Testa att cykla downhill eller mountainbike på någon av områdena inom Biking Dalarna. Eller trampa fram på dressin. Vandra i fjällen, hyr en kanot eller kajak.

Barnens Dalarna väntar också den semestrande familjen, med en uppsjö av sommaraktiviteter för barn runt omkring i Dalarna. Du kan även ta tillfället i akt att uppleva de nio kulturhistoriska besöksmål som ingår i Kulturresan Dalarna.

Bli inspirerad eller planera vad du vill göra inför din vistelse! Här finner du praktiskt information kring olika besöksmål och aktiviteter samt inspiration inför din vistelse.

Sommaraktiviteter

Här listar vi häftiga aktiviteter du kan uppleva under sommarhalvåret i Dalarna.

Sevärdheter

Upptäck Dalarnas fantastiska sevärdheter.

Valda filter

I Sverige får alla röra sig fritt i naturen. Det är tillåtet att promenera, klättra och paddla, att plocka blommor och bär. Detta kallas allemansrätten. Inte störa – inte förstöra är huvudregeln. Tänk på att elda på bestämda platser om direktiv finns, ta med dig skräpet hem och stör inte djuren i naturen. Fjällen, vattendragen och skogarna är fantastiska, hjälp till att bevara vår vackra natur.

Under sommaren är det många som söker sig till skog och mark för återhämtning och lugn och ro. Men det är viktigt att vi alla visar hänsyn till varandra och är rädda om naturen. Läs gärna mer här om vad som är bra att tänka på.

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.