Välkommen till Borlänge


Borlänge är en stad som alltid varit öppen för nya idéer. Att musiken är en viktig del i Borlängebornas liv är kanske förklaringen till att så många spännande musiker kommer just härifrån: Mando Diao, Sugarplum Fairy och Miss Li för att nämna några.


Sveriges gladaste fotbollscup Dalecarlia Cup spelas varje år. Men den som vill röra på sig har också mycket annat att välja på, äventyrsbadet Aqua Nova är bara ett exempel. I Borlänge är det också nära till vildmarken för den som söker stillhet och fysiska utmaningar. Inom 20 min från centrala Borlänge finns till expempel Romme Alpin, Äventyrsgruvan Tuna Hästberg och fantastiska naturisbanor på sjön Runn.

En mil öster om Borlänge ligger Torsång, som ibland kallas för Dalarnas Venedig. Kaféet vid älven är en populär samlingsplats och härifrån är det inte långt till den medeltida kyrkan, motormuseet och hembygdsgården.

Med handelsplatsen Norra Backa, Kupolen köpcentrum och Borlänge centrum är Borlänge idag Dalarnas handelsstad nummer ett.

På plats i Borlänge är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Borlänge är bland annat Sahlins Struts och Naturkompaniet sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Evenemang i Borlänge

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Borlänge

Valda filter

Boende i Borlänge

Valda filter

Mat & dryck i Borlänge

Valda filter

Shopping i Borlänge

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Borlänge och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.