Välkommen till Gagnef


I Gagnef slingrar sig älvarna sig genom och förbi det gamla kulturlandskapet som består av åkrar, skogar, fäbodar, faluröda byar och orter som Björbo, Dala-Floda, Mockfjärd, Gagnef, Djurås, Djurmo, Bäsna och Sifferbo.


Flera av de mindre byarna är klassade som kulturmässigt intressanta och bjuder på stora skönhetsupplevelser. I Djurås flyter den forsande Västerdalälven och den lugna Österdalälven samman i den mäktiga Dalälven.

Gagnef är en oas för avkoppling och återhämtning. Här finns sjöar för bad och fiske, mysiga caféer och ett rikt kulturliv. Missa inte komidsommarfesten i Dala-Floda - som firas vecka 28 - Dala-Floda operafest vecka 32 och Björborevyn efter nyår.

Gagnef är också platsen för äventyr och utmaningar. Att kasta sig utför Västerdalälvens otämjda forsar är en hisnade upplevelse utöver det vanliga. Här finns djupa skogar för strapatsfyllda vandringar eller bekväma dagsutflykter.

Dala-Floda Värdshus är omnämnt i både White Guide och Sveriges Bästa Bord. Köket är KRAV-märkt och serverar "här-odlade"  grönsaker och kött. Wålstedts lantbruk erbjuder gårdsbutik, kultur, konst, servering - ibland också en cirkusskola. Bäsna trädgård är mer än en handelsträdgård; här finns spännande miljöer och ett gulligt sommarcafé som serverar en populär pelargonkaka.

På plats i Gagnef är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Gagnef är Hjort-Olârs Café en sådan plats. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Evenemang i Gagnef

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Gagnef

Valda filter

Boende i Gagnef

Valda filter

Mat & dryck i Gagnef

Valda filter

Shopping i Gagnef

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Gagnef och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.