Alpin utförsåkning i Dalarna


En skidsemester med slalom och alpin utförs­åkning i Dalarna är en riktig vinter­klassiker. Här finns barn­vänliga aktiviteter i ett snörikt och vackert landskap – i Dalarna finns något för alla skid­entusiaster. Ta sikte på någon av alla skid­backar och ta fram slalom­skidor, snowboard och pjäxor. Sedan är det bara att ge sig ut i backen och njuta.


Suveräna skidanläggningar

Flera av Sveriges största och bästa skidanläggningar ligger i Dalarna. Här är alltid nära till en nerfart för den som vill åka slalom, snowboard eller offpist. I norr ligger klassiker som Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll, Fjätervålen och självklart hela Sälenfjällen. Addera sedan Orsa Grönklitt och södra Dalarnas pärlor som bland andra Bjursås Berg & Sjö, Romme Alpin och Säfsen. Gemensamt för många av anläggningarna är barnvänliga skidbackar, skidskola och barnaktiviteter på snö. En skidsemester här bjuder på vackra vyer och skidåkning för både erfarna åkare och nybörjare.

Stugor i stugby på skidanläggning.

Slalom, snowboard, topptur eller offpist

Vare sig du har siktet inställt på att svänga nedför backarna på slalomskidor eller snowboard finns det många olika alternativ på anläggningarna. De flesta skidanläggningar har backar i olika svårighetsgrader, alltifrån enklare gröna till riktigt utmanande svarta pister. Är du sugen på att testa något nytt, som att göra premiär på snowboard eller skidor för topptur finns det uthyrning, skidskola och guidade turer. Kläppen i Sälen har till exempel en randonnéeled som gör det möjligt att på turskidor ta sig upp till toppen av berget för att sedan glida utför. Är det åkning offpist som lockar? Stäm av med respektive anläggning vilka områden de rekommenderar och var extra noga med säkerheten innan du ger dig iväg.

Skidskola och skidlektioner lär dig åka slalom eller snowboard

Skidskola är en klassiker för de allra minsta och varje dag blir ett roligt äventyr på skidor. Tillsammans med ledaren testar sig barnen fram tills de första svängarna sitter och steg för steg kan backarnas lutning ökas. De flesta anläggningar erbjuder även skidlektioner för vuxna, endera individuellt eller i grupp. Det går också att välja vilken typ av skidåkning du vill lära dig: slalom, snowboard eller kanske testa topptur, turskidor eller offpist? Garanterat lärorikt och vare sig du vill bli ännu bättre på den skidåkning du redan är bekant med eller är nybörjare på skidor och vill lära dig från start finns alla möjligheter till en härlig skidsemester.

Din guide till Dalarnas skidorter

Här har vi samlat olika skidorter runt om i Dalarna. Upptäck möjligheterna till härligt naturnära skidåkning, vare sig du siktar på slalom, snowboard, topptur eller offpist.

Erbjudanden

Här hittar du olika typer av paket och erbjudanden med bekväma boenden och maxade upplevelser som du kan boka direkt online.

Skiduthyrning

Företag som erbjuder skiduthyrning runt om i Dalarna.

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.