Två killar som är på cykeltur.
Logotype för Biking Dalarna.

Sveriges största cykelparadis


Cykla mountainbike på slingrande stigar genom djupa skogar, njut av doserade kurvor med skönt flow och hänförande vackra vyer. Biking Dalarna samlar några av Sveriges bästa cykelleder och lockar årligen en stor mängd mtb-cyklister till regionen.


Biking Dalarna är ett samarbete mellan cykelområden som verkar för att erbjuda gäster cykelupplevelser av hög kvalitet. Med gemensam ledmarkering, gradering av leder och bra kringservice är detta Sveriges största cykelparadis för XC/cross country och downhill.

Här väntar 17 cykelområden med totalt 125 mil uppmärkta leder för cross country och 11 leder för downhill, från Säfsen i söder till Idre Fjäll i norr.

Bästa boendet för dig som cyklar

I Dalarna finns nu ett antal boenden med märkningen Outdoor Qualified, där du som cyklist får det lilla extra. Här finns bland annat service som cykeltvätt och -förvaring, möjligheter att tvätta kläder och göra lättare reparationer, samt kunnig personal som kan tipsa om allt från cykelleder och cykeluthyrning till personliga smultronställen. Helt enkelt boenden med guldkant som möter dina behov, alltid nära kvalitetssäkrade leder.

Tagga dina bilder 

Vi vill se när du cyklar i Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #bikingdalarna och #visitdalarna - och din bild kan synas här.