Cykla i Dalarna


Upplev Dalarna på cykel. Oavsett om du föredrar att cykla fram på grusvägar genom natur- och kulturlandskap, eller cykla mountainbike och downhill nedför hisnande backar, finns alla möjligheter att hitta din nivå på cykeläventyret.


Cross country cykling

Kvalitetssäkrade cykelleder i nätverket Biking Dalarna

Här finns cykelupplevelser av hög kvalitet, med gemen­samma led­märk­ningar och gradering av lederna, samt bra kring­service i form av mat, boende och aktiviteter.

Cykla mountainbike på slingrande stigar genom djupa skogar, njut av kurvor med skönt flow och vackra vyer på några av Sveriges bästa cykelleder

Kille som cyklar på en mountainbike längs en led.

Utvalda cykelturer

Utforska någon av Dalarnas många cykelleder och upptäck alla guldkorn efter vägen. Kanske pausa för lunch på en gårdskrog? De här turerna är tänkta att cyklas med en vanlig standardcykel, främst på asfalt och grusvägar som är mindre trafikerade.

Valda filter

Cykelleder i nätverket Biking Dalarna

Här finns cykelupplevelser av hög kvalitet, med gemen­samma led­märk­ningar och gradering av lederna, samt bra kring­service i form av mat, boende och aktiviteter.

Cykla mountainbike på slingrande stigar genom djupa skogar, njut av kurvor med skönt flow och vackra vyer på några av Sveriges bästa cykelleder

Cykelutflykter

Utforska någon av Dalarnas många cykelleder och upptäck alla guldkorn efter vägen. Kanske pausa för lunch på en gårdskrog? 

De här turerna är tänkta att cyklas med en vanlig standardcykel, främst på asfalt och grusvägar som är mindre trafikerade.

 

Erbjudanden

Behöver du hyra cykel?

Här har vi listat olika cykeluthyrare i Dalarna.

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.