Välkommen till Leksand


Leksand är orten som lockar med hantverk, stort midsommar­firande och ishockey med Leksands IF. Här finns också Leksand Sommarland och Munthes Hildasholm.


Leksand är synonym med sina 94 byar i dalaromantisk stil och kulturgårdar med stort historiskt värde. Här finns flera familjefavoriter som Leksand Sommarland och den årliga Medeltidsmarknaden. Vintertid hägrar skidåkning i Granberget och ett besök av Tegera Arena, för att heja fram hemmalaget Leksands IF i ishockey. Andra givna besöksmål är Clas Ohlson, originalbutiken, samt fabriksbutiken för Leksands knäckebröd.

På plats i Leksand är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Leksand med omnejd är Siljansnäs Stugby och Tällbergs camping sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Evenemang i Leksand

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Leksand

Valda filter

Boende i Leksand

Valda filter

Mat & dryck i Leksand

Valda filter

Shopping i Leksand

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Leksand och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.