Fira jul & nyår i Dalarna


Står en stämningsfull jul överst på din önske­lista? Kom och fira jul och nyår i Dalarna. Här gör sig jul­stäm­ningen påmind redan i slutet av november, när rim­­frosten och den tidiga snön skapar ett vackert vinter­­landskap. Vintriga aktivi­­teter i Dalarnas magiska natur sätter extra guldkant på tiden fram till jul­­firandet, med skid­­åkning, skridskor och spark­­åkning. Addera julens dala­­smaker och upplevelsen är total.


Allt du behöver veta om jul och nyår i Dalarna finns samlat här. Läs mer om evenemang, konserter, marknader, mat, hotell, aktiviteter och förmånliga jul- och nyårspaket. Självklart hittar du också en hel del inspiration.

Vilka julaktiviteter lockar dig och de dina? Botanisera i våra hemslöjdsbutiker bland genuint hantverk och passa samtidigt på att införskaffa de sista julklapparna. Musik hör ju också julen till och under december bjuds på konserter och shower i olika form - alla anpassade efter rådande omständigheter. Gör ett besök hos någon av våra lokala mat- och dryckesproducenter för att ta del av hantverket på nära håll, och låta dig väl smaka. En riktigt smakrik upplevelse är också att samlas kring ett julbord på någon av Dalarnas utvalda krogar, restauranger och hotell.

Du som drömmer om ett julfirande utan stök kikar närmare på något av de hotell där traditionellt firande står på programmet. Här finns hotell, herrgårdar och andra typer av boenden som erbjuder julpaket med extra guldkant och extra julstämning eller varför inte besöka Sagolandet Tomteland i Gesunda? Den målmedvetne stiger upp tidigt på juldagsmorgonen för att delta i kyrkans julotta med körsång, spelmän och dräktklädda besökare. Det kan du bland annat göra i Mora.

En magisk nyårsweekend

Nyårsafton i Dalarna erbjuder sprakande nyårskonserter, supéer, shower och paketerbjudanden för dig som vill uppleva en magisk nyårsweekend i Dalarna. Eller föredrar en mysig nyårsvaka tillsammans i en ombonad stuga. Njut av musiken, maten och vintern när den är som bäst. Checka ut från vardagen och checka in hos oss i Dalarna i stället. Välkommen att fira jul och nyår i Dalarna!

Jul- & nyårserbjudanden

Boka ett paket hos någon av våra anläggningar i Dalarna.

Christmas markets

Valda filter

Boende i fjällen över jul och nyår

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se din jul och ditt nyår i Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.