Fiska i Dalarna


I Dalarna finns de bästa förutsätt­­ningarna för en lyckad fiske­upp­levelse – året om. Fisket är varierat och erbjuder allt från glas­klara fjäll­sjöar och trolska skogs­tjärnar till vindlande åar och strömmande vatten. Till­sammans med en profes­sionell guide får du ett skräddar­sytt fiske och fina natur­upp­levelser, men här finns också goda möjlig­heter för dig som vill fiska på egen hand.


Gädda och abborre finns i nästan alla vatten­områden i Dalarna. I norr finns stora bestånd av lax, öring och harr och i de södra delarna finns även gös.

Fiska med guide

Med en professionell fiskeguide vid din sida är chansen stor till en fin och minnes­värd upplevelse. Dalarnas fiske­guider känner väl till de lokala förutsätt­­ningarna och kan anpassa upp­levelsen utifrån dina önskemål. Här erbjuds allt från halv­dags- till flerdagars­­turer där både mat, boende, lån av utrust­­ning och transport ingår. Vill du vässa kast­­tekniken eller binda dina egna flugor? Håll utkik efter kurser som erbjuds.

Fiska på egen hand 

I Dalarna finns många tillgängliga fiske­platser för dig som vill fiska på egen hand. Fiske­områdena förvaltas och sköts av lokala organisa­tioner och för att få fiska måste du köpa ett fiske­kort för det lokala fiske­området. Behöver du uppdatera eller komplettera din fiske­utrustning kan du besöka någon av Dalarnas välsor­terade och speciali­serade fiske­butiker.

Köp ditt fiskekort direkt här. Ofta kan du också köpa fiske­­kort på själva fiske­­platsen, på ifiske.se och hos lokala bensin­­stationer eller campingar. Kom också ihåg att ta reda på vilka andra eventuella regler som gäller för den specifika fiske­­platsen. Det kan till exempel vara förbjudet att fiska under vissa perioder eller med vissa redskap.

Fiska med guide

Boka ett färdigt paket eller en skräddarsydd upplevelse utifrån just dina önskemål.

Valda filter