Välkommen till Grövelsjön


Välkommen till Dalarnas nordligaste fjäll­värld. Här i Grövelsjö­fjällen väntar en natur­upplevelse utöver det vanliga, där vildmarken alltid väntar alldeles utanför dörren. Vandra i fjällen och låt vandrings­lederna ta dig ut i den magnifika fjäll­världen, vandra med renar, möt den samiska kulturen och njut av Grövelsjön sommar som vinter.


Där allmän väg tar slut sträcker sig fjällvärlden ut framför dig. Fjällbjörkar, ljunghedar, bäckar och böljande mjuka fjäll. Här finns slingrande vandringsstigar över berg och dal. Snöra på dig kängorna och sätt ryggsäcken på för en härlig dagstur på Långfjället, ett utmärkt sätt att uppleva Grövelsjön under den varmare sommaren eller den färgrika hösten. Om du älskar fiske finns det många fina vatten i området, både för nybörjaren och den lite mer avancerade. Vad sägs om den flugfiskekvoterade sträckan i Storån som lockar med skimrande öring?

Om du hellre njuter av kall vit snö och minusgrader så är vintern och våren något för dig. Här dras längdspår i alla väderstreck och nöjer du dig inte med dem kan du alltid gå på tur och bryta egna spår. På vårvintern när solen steker på är det lätt att glida nedför i backarna, kanske prova på lite alpint i de tre liftsystemen som finns här eller varför inte ta bandvagnen upp? I Grövelsjön finns även möjligheter att träffa på samer, lyssna på deras historier och kanske mata en och annan ren. Glöm inte att prova den lokala maten som skänker både glädje och energi till en ny dags fjälläventyr. Oavsett vilken årstid du besöker Grövelsjön – njut av varje stund!

På plats i Grövelsjön är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Grövelsjön är STF Grövelsjön Fjällstation en sådan plats. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Boende i Grövelsjön

Valda filter

Erbjudanden

Evenemang i Grövelsjön

Valda filter

Just nu finns inga aktiva evenemang.

Sevärdheter i Grövelsjön

Valda filter

Mat & dryck i Grövelsjön

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Grövelsjöfjällen och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.