Välkommen till Grövelsjöfjällen

Turskidåkare i Grövelsjön.

Grövelsjön


Välkommen till Dalarnas nordligaste fjällvärld. Här i Grövelsjöfjällen väntar en naturupplevelse utöver det vanliga, där vildmarken alltid väntar alldeles utanför dörren. Vandra i fjällen och låt vandringslederna ta dig ut i iden magnifika fjällvärlden, vandra med renar, möt den samiska kulturen och njut av Grövelsjön sommar som vinter.


Där allmän väg tar slut sträcker sig fjällvärlden ut framför dig. Fjällbjörkar, ljunghedar, bäckar och böljande mjuka fjäll. Här finns slingrande vandringsstigar över berg och dal. Snöra på dig kängorna och sätt ryggsäcken på för en härlig dagstur på Långfjället, ett utmärkt sätt att uppleva Grövelsjön under den varmare sommaren eller den färgrika hösten. Om du älskar fiske finns det många fina vatten i området, både för nybörjaren och den lite mer avancerade. Vad sägs om den flugfiskekvoterade sträckan i Storån som lockar med skimrande öring?

Om du hellre njuter av kall vit snö och minusgrader så är vintern och våren något för dig. Här dras längdspår i alla väderstreck och nöjer du dig inte med dem kan du alltid gå på tur och bryta egna spår. På vårvintern när solen steker på är det lätt att glida nedför i backarna, kanske prova på lite alpint i de tre liftsystemen som finns här eller varför inte ta bandvagnen upp? I Grövelsjön finns även möjligheter att träffa på samer, lyssna på deras historier och kanske mata en och annan ren. Glöm inte att prova den lokala maten som skänker både glädje och energi till en ny dags fjälläventyr. Oavsett vilken årstid du besöker Grövelsjön – njut av varje stund!

På plats i Grövelsjön är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Grövelsjön är STF Grövelsjön Fjällstation en sådan plats. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

23/10 - 18:00
sunny icon
Percipitation: 0mm
Wind: 0.8 M/s
-1

Grövelsjön

24/10 - 18:00
sunny icon
Percipitation: 0mm
Wind: 0.7 M/s
-2

Grövelsjön

25/10 - 18:00
sunny icon
Percipitation: 8.6mm
Wind: 5.1 M/s
2

Grövelsjön

26/10 - 19:00
sunny icon
Percipitation: 0mm
Wind: 3.9 M/s
4

Grövelsjön

Vad vill du göra?

Boende i Grövelsjön

Valda filter

Evenemang i Grövelsjön

Valda filter

Sevärdheter i Grövelsjön

Valda filter

Mat & dryck i Grövelsjön

Valda filter