Classic Car Week Blå bil.

Dags för Classic Car Week 2023

Classic Car Week i Rättvik är ett mecka för alla bilentusiaster och en folkfest för hela familjen. I år firar evenemanget 30 års jubileum och har numer växt till en av Sveriges största bilträffar där entusiastbilar glider förbi glada besökare med solstolar och fikakorgar. Classic Car Week bjuder på ett fullspäckat schema och sommarstaden Rättvik visar sig från sin allra bästa sida under denna härliga nostalgivecka.

Dans Classic Car Week 2022
Classic Car Week är en folkfest, här tog ett par upp en spontandans under cruisingen. Foto: Erik Ersson

Evenemang hela vecka från den 28 juli till den 3 augusti

Classic Car Week inleds traditionsenligt med veteranmarknad på travbanan i Rättvik. På söndagen sparkar motorevenemangen igång på allvar med A-traktorrally och veteranrally med gammelfarfars bilar. Samma dag är det även Classic Car Week a Way of life. Under veckan arrangeras många olika typer av motorevenemang och rallyn. På måndag lockar man exempelvis med Classic Lady, enbart för damer och Drive In vigslar och dop framför Rättviks kyrka. På kvällarna så är det musikunderhållning och dans i Rättviksparken. Du hittar information om alla veckans aktiviteter på Classic Car Weeks hemsida.

Prisutdelning Miss Classic Car Week 2022
Finalisterna av Miss Classic Car Week på Classic Way Of Life 2022. Foto: Erik Ersson

Classic Car Week - Way of Life

Söndagen den 30 juli är det dags för en nostalgitripp som tar oss tillbaka till det glada 50 och 60 talet. I Rättviksparken koras Miss- och Mr Classic Car Week 2023 där deltagarna är klädda i retrokläder. Där finns även en barnparad för tidsenligt klädda barn. Som publik har du chansen att rösta på dina favoriter och under dagen bjuds på många olika aktiviteter bland annat dansuppvisning och modevisning. Det delas även ut ett miljöpris till bästa konvertering av entusiastfordon till fossilfritt bränsle. Leksands Sparbank bjuder på fri entré till evenemanget.

Inte bara bilar på Classic Car Week

Men det är inte bara klassiska bilar som står på schemat, på onsdagen är det Classic Car Week water day med skotertävlingar på vatten. I pausen ska man även försöka att sätta världsrekordförsök med Formula Off Road på vatten. På torsdagen avrundas Classic Car Week med en mopeddag och mopedrally på Rättviks Travbana.

Classic Car Week 2022
Passa på att besöka klassiska Diner 45 när du är i Rättvik, restaurangen är en retroupplevelse som från en gammal film. Foto: Erik Ersson

Classic Car Week för barn

Många av de olika aktiviteterna under Classic Car Week är spännande att titta på, men det finns ett antal aktiviteter som riktar sig direkt till barn. I Rättviksparken kan barn i olika åldrar pyssla, och spela spel. På söndagen i samband med Classic Way of Life så får barnen tävla i lådbilsbygge. Publiken röstar på den finaste lådbilen och man tävlar i två klasser. ”barn som byggt själva” och ”vi som fått hjälp av vuxna”. Alla barn som deltar får diplom.

Det arrangeras ingen officiell cruising under Classic Car Week i år. Arrangörerna har även valt att korta av evenemanget och sluta redan på torsdagen.

Evenemang

Valda filter