Välkommen till Falun 


Världsarvet Falun är inte bara själva Falu Gruva, utan hela landskapet runt omkring Falu stad med sina historiska rödmålade kvarter och den lantliga bergsmans­bygden. Här finns mycket att upptäcka för hela familjen.


Carl Larssons färgstarka hem i Sundborn är ett omtyckt besöksmål och en källa till inspiration. Gården visas varje dag och besökarna får veta mer om det världsberömda konstnärsparet, konsten, kärleken och deras bullriga liv. På Carl Larsson-gården finns också en butik med formgivning direkt från gården.

Man brukar säga att sjön Runn, som ligger mellan Falun och Borlänge, har lika många öar som det är dagar på ett år. Sant eller inte, så är det här en utmärkt sjö att lära sig segla eller paddla kajak på. Båt- och badlivet är intensivt. Men Runn är inte bara en sommarsjö. På vintern plogas milslånga banor för långfärdsskridskoentusiasterna och varje säsong hålls internationella skridskotävlingar på Runns is. I den levande stadskärnan hittar du ett stort antal butiker samt mysiga kaféer och restauranger.

På plats i Falun är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Falun är bland annat Falu Gruva och Dalarnas museum sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Evenemang i Falun

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Falun

Valda filter

Boende i Falun

Valda filter

Mat & dryck i Falun

Valda filter

Shopping i Falun

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Falun och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.