Resa med barn i Dalarna


Semester eller familjeweekend Dalarna? Här finns allt barn­familjen behöver veta! Vi har samlat familje­vänliga aktivi­teter för stora och små evenemang, boende, utflykter och upp­levelser för alla åldrar.


Snart dags för höstlov

Barnaktiviteter & besöksmål för barnfamiljen

Året runt erbjuder Dalarna en uppsjö av barnaktiviteter inne och ute. Cykla på fjället, utforska skogen, besök en fäbod, hälsa på djur, bada, lek och upplev tillsammans. Att resa med barn i Dalarna är berikande för hela familjen och en möjlighet att skapa minnesvärda stunder. Här finns många familjevänliga destinationer, perfekta för barnfamiljer. Träffa vilda djur i Orsa Rovdjurspark, kliv in i sagornas värld på Tomteland eller plaska loss i vattenlandet på Leksand Sommarland. Besök platser som väcker nyfikenhet och upptäckarlust - som att bege sig under jord i världsarvet Falu Gruva, cykla i Gustav Vasas spår mellan Sälen och Mora eller hälsa på urdjuren visenterna i Avesta. Hos Sahlins Struts utanför Borlänge går det att hälsa på gårdens hundratals strutsar och samtidigt hugga in på en frasig våffla gjord på strutsägg.

Familjevänliga aktiviteter

Valda filter

Dags för sportlov!

Familjevänliga evenemang

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.