Välkommen till Orsa


Kalle Moraeus och folkmusik är starkt förknippade med Orsa, som ligger vackert belägen vid Orsasjöns strand. I den välkända fäbodbyn Fryksås väntar lugn, ro och natur¬upplevelser utöver det vanliga. Inte långt därifrån finns också Orsa Grönklitt, som såväl sommar som vinter bjuder på utomhus¬aktiviteter av alla de slag – alpint, längdskidåkning, cykel och vandring.


Musiken har gjort Orsa riksbekant, med kända namn som Kalle Moraeus och Orsa Spelmän. Deras passion för musik står öppet för var och en att dela under gatumusik­festivalen Orsayran. Orten bär på en lång historia inom slipstenstillverkning, där den speciella Orsasandstenen har använts för slipning och bryning sedan vikinga­tiden. Vintertid är Orsa Grönklitt ett riktigt skidparadis.

På plats i Orsa är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turist­information där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Orsa är STF Orsa Vandrarhem, Nya Saluhallen och Fryksås Hotell & Gestgifveri sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta

Vad vill du göra?

Evenemang i Orsa

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Orsa

Valda filter

Boende i Orsa

Valda filter

Mat & dryck i Orsa

Valda filter

Shopping i Orsa

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Orsa och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.