Välkommen till Sälenfjällen


I Sälen väntar den nära fjällvärlden med spännande upplevelser, stora evenemang, härlig kultur och framför allt väldigt vacker natur.


Vita landskap eller soliga somrar, med allt från mysiga kvällar framför brasan efter en dags skidåkning till en sprakande solnedgång en sen sommarkväll. Addera cykling, vandring, fiske, längdskidor, slalom – utbudet av aktiviteter och evenemang i Sälen är minst sagt ett läckert smörgåsbord. En semester i Sälen och Sälenfjällen bjuder på många möjligheter för såväl barnfamiljer och par som kompisgäng att hitta just sina minnesvärda guldkorn.

Utförsåkning, hundspann, snöskotersafari, cykel, vandring, längdskidor och Vasaloppet är bara ett axplock av de många händelser som utspelar sig i Sälen. Området är en klassiker när det kommer till sin alpina skidåkning, med välkända och populära skidområden som Kläppen, Lindvallen, Tandådalen, Hundfjället, Högfjället och Stöten. Att susa fram i nedfarterna och runda av dagen med endera stugmys eller afterski är för många en självklarhet under sportlov och påsklov. För en lugnare vinter i Sälen finns gott om välpreparerade spår för längdskidåkning. Eller varför inte hyra en snöskoter och kör så att snön sprutar längs de vackra skoterlederna.

En semester i Sälen är en lika stor upplevelse under sommaren. Ta del av fjällvärlden på nära håll på någon av de många vackra vandringsturerna längs fjället. Här börjar till exempel Södra Kungsleden som sedan slingrar sig vidare norrut. Avrunda dagen med en avkopplande spa-behandling på Experium, medan barnen får stå för de mer actionfyllda inslagen i upplevelsebadet. På tal om action, under en semester i Sälen är det inga problem att få en härligt pirrig känsla av adrenalin. Här finns nämligen både höghöjdsbana och bikepark samt många leder för den som vill cykla cross country eller mountainbike.

I Sälen och Sälenfjällen finns också ett rikt utbud av mat- och dryckesupplevelser. Besök någon av de lokala matproducenterna eller hantverkarna, titta på vackra fäbodar och njut av närheten till naturen. Bada i sjöar och tjärnar. Att fiska i Sälen är en annan höjdare. Hyr utrustning och köp fiskekort – sedan är det bara att kasta ut. Sälen erbjuder med andra ord alla möjligheter till en omväxlande semester, där ingen dag är den andra lik. Här finns en mängd olika boenden: fyrstjärniga hotell, stugor, lägenheter, vandrarhem och camping. och att höra klingande transtrandsmål är bara det en reseanledning.

Evenemang i Sälen

Valda filter

Boende i Sälen

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Sälen

Valda filter

Mat & dryck i Sälen

Valda filter

Shopping i Sälen

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Sälen och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.