Välkommen till Stjärnsund


I södra Dalarnas böljande landskap nordost om Hedemora hittar du den anrika bruksorten Stjärnsund.


Precis intill sjön Grycken ligger Stjärnsund och hit lockas besökare från när och fjärran för att uppleva den lummiga grönskan sommartid och snötäckta vidder under vinter­halvåret. Hantverksbodar, konstutställningar och en mängd frilufts­aktiviteter är några exempel på vad du kan se och uppleva här. Här finns också besöks­centrum för Husbyringen, en sex mil lång natur- och kulturled.

Stjärnsund genomsyras av traktens historia och under ett besök här slås du inte bara av de natursköna omgivningarna, utan också av ortens kreativitet och innovation. Många av de vackra industri­historiska byggnaderna inhyser idag nyskapande verksam­heter, till exempel Smedjan Konsertlokal där många av Sveriges mest uppskattade artister uppträtt.

Kanske är det ett besök hos Stjernsunds brygghus, som huserar i den gamla transformator­byggnaden, som lockar? Eller varför inte göra ett besök hos Polhemsmuseet för att lära dig mer om den svenska mekanikens fader, Christopher Polhem? Glöm inte heller att strosa ned till bruks­marknaden vid dammen som under sommar­halvårets lördagar erbjuder lokal­producerad mat och hantverk.

Evenemang i Stjärnsund

Valda filter

Aktiviteter i Stjärnsund

Valda filter

Boende i Stjärnsund

Valda filter

Sevärdheter i Stjärnsund

Valda filter