Välkommen till Vansbro


Vansbro är en pärla i det vackra Dalarna. Kommunen består av fyra tätorter och en rad mindre byar. I tätorterna finns butiker och service nära till hands. Enkelheten, närheten och det stora utbudet av aktiviteter och sevärdheter är några av anledningarna till att många trivs i bygden.


Några av de större evenemangen under året är Vansbrosimningen, Vansbro triathlon, Flygfesten, Ingmarsspelen, Trollbröllopet och Amazonrock. 

I Vansbro finns naturen ständigt närvarande med fina jaktmarker och fiskevatten, vandringsleder och områden för rekreation. Här finns smultronställen både sommartid och vintertid. Underbara badstränder på många ställen i kommunen, och vintertid gott om skidspår och skoterleder för både motion, rekreation och naturupplevelser utöver det vanliga.

När det gäller kulturaktiviteter blomstrar Vansbro, minst sagt – teater, opera, bygdespel, konserter, bio, föreläsningar, utställningar och museer erbjuder ett digert program året runt. I Medborgarhuset i Vansbro finns också simhall med 25-meters bassäng, bastu och relaxavdelning samt välutrustat gym.

Passa också på att besöka det populära Vansbro konditori när du besöker Vansbro. Ett av Dalarnas och kanske landets populäraste fik! Från gårdar och företag runt om i kommunen kan du handla lokalproducerad mat – som exempelvis tomater, ägg, kött och potatis.

Vad vill du göra?

Evenemang i Vansbro

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Vansbro

Valda filter

Boende i Vansbro

Valda filter

Mat & dryck i Vansbro

Valda filter

Shopping i Vansbro

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Vansbro och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.