Välkommen till Älvdalen


Älvdalen ligger som en härlig pärla mitt i de djupa skogarna. Älvdals­porfyr och Hagströms gitarrer är två skatter som satt sin unika prägel på samhället. Annars handlar mycket om äventyr och utomhus­aktiviteter. Vandring, cykling, fiske, skid­åkning och skoter­åkning gör Älvdalen till den perfekta destina­tionen för den som söker ett enkelt och nära friluftsliv - året runt. Skog, dalar, vatten­drag och maffiga vyer står alltid redo.


Genom skog och dalar flyter Österdalälven lojt, här börjar din resa till en av Sveriges äldre kulturskatter. Det älvdalska språket härstammar härifrån, de gamla fäbodarna som lever upp om somrarna, de ljuva tonerna från Larz Kristerz och det vackra hantverken i porfyr. Ta möjligheten att leta upp en tjärn eller en fin sträcka på Österdalälven att flugfiska i, eller vandra något av de fina skogsstråken i de djupa Älvdalsskogarna.

För älvdalingarna har musiken alltid legat dem varmt om hjärtat och det uppmärksammas under Bygdeveckan då kulturen verkligen får upplevas för alla sinnen för att sedan inte tala om Musik- och Motorfestivalen som avslutar sommaren i Älvdalen. Då brummar bilar från hela Sverige in i byn och den fylls av både musik och motor.

Vintrarna i Älvdalen ter sig lite annorlunda ut, då tar motorintresset över och skotern hägrar så fort snön har lagt sig tillrätta. Men här finns också många fina längdspår som prepareras tidigt på säsongen och underhålls flitigt av de hurtiga älvdalingarna – som gärna bjuder in till att åka Vasaloppet.

På plats i Älvdalen är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Älvdalen är till exempel Hotell Älvdalen och Älvdalens Camping & Fiskecenter sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Evenemang i Älvdalen

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Älvdalen

Valda filter

Boende i Älvdalen

Valda filter

Mat & dryck i Älvdalen

Valda filter

Shopping i Älvdalen

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Älvdalen och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.