Välkommen till Säter


I Säter finns det alltid något att göra både för stora och små. Silverringen, Biograf & TV-museet, cykel och vandring är bara några av de aktiviteter och sevärd­heter som lockar i Säter. Här finns ett rikt kultur- och naturliv. Strax utanför Säter i Stora Skedvi finns också matmeckat Skedvi Bröd, som samlar saluhall, restaurang och knäckebröds­bageri under ett och samma tak. Lokal mat och närproducerat när det är som bäst!


I omgivningarna kring Säter kan du göra en resa i tid och rum. Följ silvrets och järnets spår via Silverringen och förstummas av det turkosa vattnet i Östra Silvbergs gruva.

Besök Säters innerstad som är en av landets bäst bevarade trästäder. Här kan du flanera runt på smala gator och titta in de små mysiga butikerna. Du shoppar i lugn och ro och slipper trängsel och stress.

En perfekt utflykt för hela familjen är att spendera en dag i Säterdalen där naturen imponerar med tropisk grönska. I den stora lekparken och den mysiga fäboden med sommarcafé kan många timmar tillbringas. Fina vandringsleder i varierande längd i ravinsystemet som har en helt unik natur.

Här finns också en förstklassig golfbana och naturligtvis möjligheter till massor av bad, fiske och andra härliga upplevelser i den vackra naturen. Genom landskapet flyter Dalälven som en blå åder och ger karaktär åt området mellan berg och dalar.

På plats i Säter är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turist­information där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Säter är till exempel Lidéns Möbler och Skedvi Bröd sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Evenemang i Säter

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Säter

Valda filter

Boende i Säter

Valda filter

Mat & dryck i Säter

Valda filter

Shopping i Säter

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Säter och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.