Välkommen till Säter

Säter sommar Jonas Lindgren

Säter


I Säter finns det alltid något att göra både för stora och små. Silverringen, Mentalvårdsmuseet, cykel och vandring är bara några av de aktiviteter och sevärdheter som lockar i Säter. Här finns ett rikt kultur- och naturliv. Strax utanför Säter i Stora Skedvi finns också matmeckat Kulinariet, som samlar saluhall, restaurang och knäckebrödsbageri under ett och samma tak. Lokal mat och närproducerat när det är som bäst! På plats i Säter är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Säter är till exempel Lidéns Möbler och Visthusboden i Stora Skedvi sådana platser.
Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.


I omgivningarna kring Säter kan du göra en resa i tid och rum. Följ silvrets och järnets spår via Silverringen och förstummas av det turkosa vattnet i Östra Silvbergs gruva.

Besök Säters innerstad som är en av landets bäst bevarade trästäder. Här kan du flanera runt på smala gator och titta in de små mysiga butikerna. Du shoppar i lugn och ro och slipper trängsel och stress.

En perfekt utflykt för hela familjen är att spendera en dag i Säterdalen där naturen imponerar med tropisk grönska. I den stora lekparken och den mysiga fäboden med sommarcafé och små djur kan många timmar tillbringas. Fina vandringsleder i varierande längd i ravinsystemet som har en helt unik natur.

Här finns också en förstklassig golfbana och naturligtvis möjligheter till massor av bad, fiske och andra härliga upplevelser i den vackra naturen. Genom landskapet flyter Dalälven som en blå åder och ger karaktär åt området mellan berg och dalar.

27/10 - 00:00
sunny icon
Percipitation: 0.2mm
Wind: 2.1 M/s
8

Säter

27/10 - 18:00
sunny icon
Percipitation: 0mm
Wind: 3.4 M/s
10

Säter

28/10 - 18:00
sunny icon
Percipitation: 0.6mm
Wind: 4.2 M/s
7

Säter

29/10 - 19:00
sunny icon
Percipitation: 0mm
Wind: 3.6 M/s
9

Säter

Vad vill du göra?

Evenemang i Säter

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Säter

Valda filter

Boende i Säter

Valda filter

Mat & dryck i Säter

Valda filter

Shopping i Säter

Valda filter