Välkommen till Rättvik


Rättvik är en turistort med anor, som idag lockar både bil­nostalgiker och musik­nördar. Här finns den mäktiga utomhus­arenan Dalhalla och varje sommar brummar det extra mycket på gatorna under Classic Car Week. Rättviks Marknad är en klassiker som lockar besökare från när och fjärran varje vår och höst. En promenad ut på den ikoniska Långbryggan är ett måste under ett besök.


År 1894 byggdes här Sveriges första turisthotell, följt av en långbrygga som tjänade ångbåts­trafiken när strömmarna av turister växte i bygden. Classic Car Week, Sveriges största träff för bilnostalgiker, drar stor publik till Rättvik i modern tid. Likaså Europas mest spektakulära utomhus­arena för musik, Dalhalla. Spelmans­traditionen är intimt förknippad med denna ort. Ett besök på Bingsjö­stämman är ett sätt att uppleva denna företeelse på nära håll.

På plats i Rättvik är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turist­information där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Rättvik är Rättvik Kulturhus och Station Grön konst & café sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta

Vad vill du göra?

Evenemang i Rättvik

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Rättvik

Valda filter

Boende i Rättvik

Valda filter

Mat & dryck i Rättvik

Valda filter

Shopping i Rättvik

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Rättvik och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.