Välkommen till Malung


I Malung väntar en spännande mix av natur och kultur. Här är nära till fjällen, skogen och vattnet. Sommar som vinter bjuder Malung in till en uppsjö av minnesvärda upplevelser. Ta del av Dansbandsveckan, Skinnarspelet, skinnhantverk, äventyrlig vildmark, djupa skogar och brusande forsar.


Malung ligger vackert beläget alldeles bredvid Västerdalälven. Här i de djupa dalaskogarna finns stora möjligheter att fiska, cykla och vandra i omväxlande och spännande natur. Vintertid är längdskidåkning en både populär och uppskattad aktivitet, både för den som tränar inför stundande skidlopp och den som vill njuta av omgivningarna.

Malung är inte bara känt för möjligheterna att komma nära naturen, utan också för sin rika kultur. Framför allt är hantverket kopplat till skinn och skinnproduktion något som präglat bygden genom historien. Än idag finns skinnbutiker och skinnföretag med en lång historia bakom sig. Sommartid är Skinnarspelet, bygdespelet vars historia cirklar kring skinnhantverket och skinnarna, en given klassiker som spelas varje midsommar.

Dansbandsveckan i Malung en annan höjdare och självklar del av sommaren på orten. Varje år vecka 29 vallfärdar danssugna entusiaster till Orrskogens Folkets park för att njuta av musiken, dansen och stämningen. Här svänger såväl nybörjare som proffs och nöjesdansare runt i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans, framför Sveriges och Nordens bästa dansband.

På plats i Malung är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Malung är Malungs Camping en sådan plats. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta.

Vad vill du göra?

Evenemang i Malung

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Malung

Valda filter

Boende i Malung

Valda filter

Mat & dryck i Malung

Valda filter

Shopping i Malung

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Malung och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.