Shopping i Dalarna


Lokalt hantverk, traditionella marknader och moderna handelsområden ryms alla i Dalarnas shoppingutbud. Shopping i Dalarna har något för alla, vare sig det handlar om en heldag på ett större köpcentrum eller om att utforska det unika utbudet hos någon av de många hantverkare, hemslöjd, loppisar och second hand-butiker som finns här.


Butiker, köpcentrum, hantverk & loppis i Dalarna

Dalarna har en skön blandning av charmigt stadsliv med shopping i vackra kulturmiljöer och gallerior som Dalarnas största köpcentrum Kupolen, där allt samlas under ett och samma tak. Vill du shoppa i Dalarna utanför centrumkärnorna finns handelsplatser där det går att göra riktiga fynd, för att inte nämna alla loppisar och second hand-butiker. På såväl större som mindre orter finns hemslöjd och hantverk till försäljning. Ofta finns möjligheten att hälsa på hos tillverkaren och handla direkt på plats. Annars finns många välsorterade återförsäljare av souvenirer och hantverk från Dalarna.

Marknader runt om i Dalarna

Marknader av olika slag är andra populära inslag, där Rättviks marknad årligen samlar både försäljare och tusentals besökare. Längre söderut kan du köpa lokalt hantverk och närodlad mat på Stjärnsunds bruksmarknad om lördagarna. Under Södra Dalarnas Skördefest ploppar liknande marknader upp i hela trakten. Exempel på en nischad marknad är DAK-marknaden, en inomhusmarknad på Lugnet i Falun för dig som är intresserad av veteranfordon: bilar, MC, mopeder & nostalgiprylar.

Filter

Sök innehåll

Välj visning