En upplevelse för alla sinnen

Mat som tillagas utomhus.

Mat & dryck i Dalarna


Du som uppskattar god mat och dryck finner i Dalarna möjlighet till många angenäma upplevelser och kvalitativa matinköp. Testa dina smaklökar på lokala läckerheter hos ett klassiskt café eller nytänkande gourmetkrog. Maten i Dalarna är en upplevelse för alla sinnen. Ofta är de lagade med lokala råvaror och med en särskild touch.


Låt dig guidas av Taste of Dalarna

Titta också närmare på de aktörer som utgör nätverket Taste of Dalarna. Där finns restauranger, caféer, gårdsbutiker, saluhallar, bryggerier och matevenemang som speciellt fokuserar på den lokala mat- och dryckesupplevelsen. Välkommen att upptäcka maten och drycken i Dalarna.

Matkultur & lokal tradition runt om i Dalarna

I Dalarna finns många kulinariska specialiteter och när du rör dig från norr till söder kommer du att upptäcka de olika matkulturerna och lokala traditionerna. Gemensamt för hela Dalarna är att mat och dryck ofta har en framträdande plats och utgör en naturlig samlingspunkt i tillvaron. Dalarna har även den del white guide restauranger och caféer som är ett måste att besöka.

Taste of Dalarna är din guide till lokala smakupplevelser i Dalarna. Här hittar du gårdsbutiker, producenter, hantverksbryggerier, caféer och restauranger som sätter de lokala råvarorna och smakupplevelserna i främsta rummet.

 

När restaurangguiden White Guide listar årets bästa restauranger kvalar Dalarna in med flera krogar och caféer. Hitta din favorit och planera in besöket hos någon av de kvalificerade guldkornen, som förutom smakupplevelsen även bjuder på personlig miljö och unik stämning.

Dalarnas restauranger erbjuder en stor variation och ett utbud där man kan välja på både traditionella och nyskapande smakupplevelser. Lokalproducerade råvaror och säsongsbetonade rätter är viktiga inslag på menyerna.
 

 

Våra caféer och bagerier erbjuder nybakat bröd, bakverk och delikatesser med lokala råvaror och smak av Dalarna. Det finns något för alla, vare sig man vill njuta av en kopp nybryggt kaffe i en genuin dalamiljö eller överraskas av nya oväntade smakupplevelser.

 

Närodlat när det är som bäst, direkt från våra gårdar, trädgårdsland och fruktträd! Dalarnas många gårdsbutiker erbjuder lokalproducerade delikatesser som ostar, korvar, saft, knäckebröd, marmelader och samiska produkter allt efter vad säsongen kan erbjuda.

 

I Dalarna återfinns ett stort antal dryckesproducenter, allt från Sveriges största bryggeri Spendrups till mindre som Oppigårds, glöggtillverkande Muddus Hjotron samt hantverksmässigt tillverkade safter och drycker från Björgården och Grangärde musteri.

Matevenemang

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.