Välkommen till Mora


I Mora finns dalahästar, Sagolandet Tomteland, Zorn, Vasaloppet och hockey med Mora IK. Vandra och cykla i de natur­sköna omgiv­ningarna eller ge dig ut med mountain­bike på skogs­stigarna. Vintertid lockar utförsåkning, längdskidor och skridskor. Ta del av både natur och kultur och utforska Mora både sommar och vinter.


Förutom ett rikt utbud av friluftsaktiviteter finns här Sagolandet Tomteland. Vasaloppet är ett fenomen som sätter Sverige i rörelse, året runt. Mora är ett centrum för hantverk och industri, som till exempel Morakniv från Östnor och Dalahästen från Nusnäs. Ett måste är ett besök på Zornmuseet som erbjuder både permanenta och temporära utställningar. Dessutom är Mora Dalarnas norra centrum för handel och näringsliv med ett 100-tal butiker.

På plats i Mora är du varmt välkommen att besöka någon av Visit Dalarnas InfoPoints, en enklare variant av bemannad turistinformation där det det finns mer information om vad som finns att se och göra i området. I Mora med omnejd är Mora Hotell, Handlarn i Våmhus och Tempo i Venjan sådana platser. Hitta din närmsta InfoPoint via vår interaktiva karta

Vad vill du göra?

Evenemang i Mora

Valda filter

Sevärdheter & utställningar i Mora

Valda filter

Boende i Mora

Valda filter

Mat & dryck i Mora

Valda filter

Shopping i Mora

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Mora och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.