Vasaloppet


Vasaloppet är så mycket mer än nio mil skidor, cykel eller löpning mellan Sälen och Mora. Under två intensiva veckor, en på sommaren och en på vintern, deltar närmare 100 000 entusiaster i något av Vasaloppets olika lopp. Upplev stäm­ningen på plats. Här finns det största utbudet av Vasalopps­logi, tipsen inför start, tränings­möjlig­heterna och tränings­lägren som hjälper dig vässa tekniken.

Loppen

Vasaloppet är det äldsta, det längsta och det största långloppet i världen. Mellan Sälen och Mora väntar 90 kilometer naturskön upplevelse, tillika ett äventyr och en rejäl utmaning. Vasaloppet är en del av En Svensk Klassiker och kan också sägas vara en del av den svenska folksjälen. 

Valda filter

Just nu finns det inga lopp att visa.

Träna på längden

Vill du förbättra din åkteknik eller samla mil inför stundande skidtävlingar? I Dalarna finns några av Sveriges bästa längdarenor som erbjuder träningsläger och vasaloppscoacher.

Två personer som åker längd på Lugnet i Falun.

Vasaloppspaket

För dig som vill bo bra och bekvämt under Vasaloppet. Här finns erbjudanden med bland annat middag, upphämtning av nummerlapp, transfer till och från loppen.

Vasaloppslogi

Boka boende i rum, stuga eller i sovsal för din vistelse under Vasaloppsveckan.

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.