Dalhallas scen i blått ljus.

Hitta evenemang i Dalarna

Evenemang & upplevelser


Dalarna är känt för sina färgstarka traditioner och ett sprudlande kultur- och föreningsliv. Detta gör att det finns en uppsjö av evenemang och upplevelser att välja på när du reser hit, vare sig det är musik, teater, sport, kurser, föreläs­ningar eller andra aktiviteter som lockar.


Sommartid drömmer många om att känna värmen från scenen, njuta av musik i sommar­kvällen, känna förvänt­ningarna, dela skratt och tårar under känslo­fyllda före­ställ­ningar och konserter. För den musikintresserade kan Dalhalla eller Dansbands­veckan i Malung vara två självklara destina­tioner, och under midsommartid firas det ordentligt i Dalarna med resning av maj­stänger, dans och musik. Vansbrosimningen lockar deltagare och åskådare från hela Sverige, på samma vis som bil­entusiaster vall­färdar till Classic Car Week i Rättvik.

Vintertid dras alltid skid­fantaster till Vasaloppet och Svenska Skidspelen. Under jul och nyår firas det ordentligt här, med mängder av jul­marknader och nyårs­shower vilket uppskattas av de som vill ta del av Dalarnas traditioner. 

En del evenemang ingår i evenemangs­paket med färdigt boende, och när du hittat något intressant kan vi hjälpa dig med din bokning.

Vi tipsar

Valda filter

Köp dina biljetter via Visit Dalarna

Boka och köp biljetter till evenemang, musikupplevelser och matcher via Visit Dalarna. Vi har både konsertbiljetter och hockeybiljetter, platser till kurser, workshops och föreläsningar. Vissa evenemang går att boka online via vår hemsida. Läs mer, anmäl dig eller boka biljetter. Söker du biljetter till Dalhalla? Besök dalhalla.se där hittar du biljetter och övrig information.

Valda filter

Aktuella utställningar

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.