Evenemang i Dalarna


Dalarna är känt för sina färgstarka traditioner och ett sprudlande kultur- och föreningsliv. Detta gör att det finns en uppsjö av evenemang och upplevelser att välja på när du reser hit, vare sig det är musik, teater, sport, kurser, föreläs­ningar eller andra aktiviteter som lockar.


Sommartid drömmer många om att känna värmen från scenen, njuta av musik i sommar­kvällen, känna förvänt­ningarna, dela skratt och tårar under känslo­fyllda före­ställ­ningar och konserter. För den musikintresserade kan Dalhalla eller Dansbands­veckan i Malung vara två självklara destina­tioner, och under midsommartid firas det ordentligt i Dalarna med resning av maj­stänger, dans och musik. Vansbrosimningen lockar deltagare och åskådare från hela Sverige, på samma vis som bil­entusiaster vall­färdar till Classic Car Week i Rättvik. Under sommarsäsongen finner du också en hel del utställningar runt om i Dalarna.

Vintertid dras alltid skid­fantaster till Vasaloppet och Svenska Skidspelen. Under jul och nyår firas det ordentligt här, med mängder av jul­marknader och nyårs­shower vilket uppskattas av de som vill ta del av Dalarnas traditioner. 

En del evenemang ingår i evenemangs­paket med färdigt boende, och när du hittat något intressant kan vi hjälpa dig med din bokning.

Hitta evenemang i Dalarna

Redaktionen tipsar

Boka och köp biljetter till evenemang, musikupplevelser och matcher. Vi har både konsertbiljetter, hockeybiljetter, platser till kurser, workshops och föreläsningar. Läs mer, anmäl dig eller boka biljetter. Nedan listar vi olika evenemang som vi vill tipsa om.

Valda filter