Dalhalla arenan.

Evenemang & upplevelser

Dalarna är känt för sina färgstarka traditioner och ett sprudlande kultur- och föreningsliv. Detta gör att det finns en uppsjö av evenemang och upplevelser att välja på när du reser hit, vare sig det är musik, teater, sport, kurser, föreläsningar eller andra aktiviteter som lockar.

För den musikintresserade kan Dalhalla eller Dansbandsveckan i Malung vara två självklara destinationer, medan skidfantaster alltid dras till Vasaloppet och Svenska Skidspelen. Vansbrosimningen lockar också deltagare och åskådare från hela Sverige, på samma vis som bilentusiaster vallfärdar till Classic Car Week i Rättvik. Under midsommar, jul och nyår firas det ordentligt här med resning av majstänger, julmarknader och nyårsshower vilket uppskattas av de som vill ta del av våra traditioner.

I vårt kalendarium hittar du all information du behöver om vad som händer och vad som finns att göra i Dalarna. Kanske söker du en upplevelsepresent? En del evenemang ingår i evenemangspaket med färdigt boende, och när du hittat något intressant kan vi hjälpa dig med din bokning.

Hitta evenemang i Dalarna

Vi tipsar

Valda filter

Köp dina biljetter via Visit Dalarna

Boka och köp biljetter till evenemang, musikupplevelser och matcher via Visit Dalarna. Vi har både konsertbiljetter och hockeybiljetter, platser till kurser, workshops och föreläsningar. Vissa evenemang går att boka online via vår hemsida. Läs mer, anmäl dig eller boka biljetter. Söker du biljetter till Dalhalla? Besök dalhalla.se där hittar du biljetter och övrig information.

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.