Familj på Lindvallens fäbod.

Lindvallens fäbod med Evelina Holmberg

För Evelina Holmberg är sommar lika med Dalarna. År efter år återvänder hon med familjen till dalafjällen, den levande naturen och alla nära aktiviteter. Många av semesterminnena förevigas på Instagramkontot @evelinalinneahelena. Där vill hon förmedla vackra kort på de aktiviteter och omgivningar där vi är med barnen.


Berätta om bilden!

– Vi var på Lindvallens Fäbod i Sälen. Efter att ha ätit en våffla och busat med getterna blev det en tur med en av fäbodens ponnysar. Agnes sken ikapp med solen av lycka!

Vad är sommar i Dalarna för dig?

– Att spendera sommaren i Dalarna ligger varmt om hjärtat. Framförallt i dalafjällen som är ett äventyr för båda stora och små! Det som lockar oss mest är de gröna fjällen och den levande naturen. Med våra två barn upplever vi fjällen bland annat till fots, på cykelsadeln och ifrån kanoten. Sommaren 2019 blir den åttonde sommaren på raken som vi spenderar i Dalarna och Sälenfjällen! Ett kärt besök är just Lindvallens Fäbod. Där brukar vi njuta av nygräddade våfflor samtidigt som barnen kan lära känna de nyfikna getterna. Och efter alla besök är ponnyridningen fortfarande lika kul. I Lindvallen spelar det heller ingen roll hur vädret är! Det finns så mycket aktiviteter att göra där, allt ifrån downhillcykling, kicka i pumptracken till att bowla och besöka äventyrsbadet i Experium.

Vilka är dina tre guldkorn i Dalarna?

– Att paddla kanot i Västerdalälven från Sälen. Hyr en kanot med barnen och välj hur långt ni ska paddla. Längs med älven hoppar man iland och avnjuter en medhavd matsäck. Vandring i Grövelsjöns lättillgängliga fjäll med storslagna vyer. Här kan man gå i Linnés fotspår... Och Stöten – ta med ett fiskespö och prova fiskelyckan i Görälven!

Det här är Min bild av Dalarna

Under rubriken Min bild av Dalarna samlar vi människors bilder och berättelser om Dalarna. Besökare, dalfolk, hemvändare och genomresande. Tagga gärna dina bild på Instagram med @visitdalarna så kan det hända att vi kontaktar dig för en intervju.