Två personer paddlar kanot i solnedgången på Siljan.

Kanot i solnedgång på Siljan med Oscar Rytkönen

Följ med Oscar Rytkönen till en båthusfest vid vackra Nusnäs. Oscar berättar också om vad som inspirerar honom och delar med sig av sina smultronställen i Dalarna.


Berätta om bilden!

– Det var lite spontant. Några kompisar plockade upp mig och en vän på Sollerön med båt och skeppade oss till en mysig båthusfest i Nusnäs. Det var fint väder för musik och grillning, vi paddlade runt en del i kanoten på bilden. Jag älskar hemmafester i Dalarna.

Du fotar en hel del, vad vill du förmedla med dina bilder?

– Jag gillar att samla saker. Foto för mig är att samla något vackert eller intressant på bild. Det handlar inte så mycket om att förmedla något till någon annan. Min fotografering fokuserar på färg och komposition snarare än folk och budskap.

Vad är det som gör Dalarna unikt enligt dig?

– Jag är uppväxt på Sollerön och återkommer så ofta jag kan. Dalarna är genuint trevligt och landskapet är vackert var man än befinner sig på året. Det jag gillar mest är att tystnaden och naturen alltid finns inpå knuten.

Vad gör du helst under hösten i Dalarna?

– Är jag inte med vänner så är jag helst i skogen. Elda, grilla, basta. Promenera och cykla. Plocka svamp och bär, få saker är roligare än att plocka svamp och bär.

Några smultronställen du vill dela med dig av?

  • Återbruket Klippen på Sollerön. Ett bra initiativ för återbruk och second hand. Kanske den bästa loppisen jag någonsin har varit på.
  • Sollerö Discgolfbana. Mitt på ön så finns en riktigt bra bana för den som gillar frisbee.

Det här är Min bild av Dalarna

Under rubriken Min bild av Dalarna samlar vi människors bilder och berättelser om Dalarna. Besökare, dalfolk, hemvändare och genomresande. Tagga gärna dina bilder på Instagram med @visitdalarna så kan det hända att vi kontaktar dig för en intervju.