Två cyklister i Lindvallens Bikepark.

Välkommen till Lindvallen


Fjället är grönt och dagarna långa och ljusa. När det är sommar finns det tid att upptäcka en annan sida av Lindvallen. Det är härligt att uppleva fjällvärlden från cykelsadeln med frisk luft i lungorna. På Lindvallen kan alla cykla på sin egen nivå. Vi har leder och banor byggda både för experter och nybörjare. Uppför som på tvären, stor som liten. Känner du dig osäker har vi dessutom guider som kan lära dig alla trix!


Gillar man inte adrenalinkickarna på cykelsadeln eller i löparskorna, finns det möjlighet att åka Gustav Express liften till toppen av fjället med en picknickkorg eller besöka vårt upplevelsehus Experium med stort äventyrsbad, inomhussurf, spa och relaxavdelning, bio, bowling och shopping.

Läs mer om lederna

Information

Parkering: Skistar Lodge Experium eller Skistarshop Gustavtorget
WC: Skistar Lodge Experium eller Skistarshop Gustavtorget
Cykeltvätt: Skistar Lodge Experium eller Skistarshop Gustavtorget
Cykeluthyrning: Skistarshop Gustavtorget, boka cykel via skistar.com eller 0280-860 61
Cykelverkstad: Skistarshop Gustavtorget
Dusch/omklädning: Skistar Lodge Experium eller skistarshop Gustavtorget
Boende: Boka boende på skistar.com
Restaurang: I hela Lindvallen, från Experiumtorget till Sälfjällstorget. För mer info besök: skistar.com
Annat: Shopping kläder/utrustning: Skistarshop Gustavtorget eller Concept Store Sälfjällstorget
Kontakt: 0280-860 61
Hemsida: skistar.com
Hitta hit: Hemfjällsvägen 24, 780 67 Sälen

Områden i Lindvallen

(BLÅ, RÖD, SVART) DROPZONE

Vår klassiska Dropzone på cyklistens vänstersida om Gustav Express får ett facelift. Droppen kommer finnas kvar, men på ytan innan erbjuder vi nu två hopplinjer i svårighetsgraderna röd och svart. Detta gör det möjligt att utveckla sin teknik i hopp samt att få luft och flyt innan man avslutar sitt åk med att droppa ned mot Gustav Express dalstation.

(BLÅ, RÖD, SVART) NORTHSHORE

Vår omtyckta Northshore är tillbaka och uppdaterad. North shore erbjuder snirklande träbyggnationer i skogsdelen bredvid Dropzone. Här får man uppvisa balans och cykelkontroll i tre linjer med svårighetsgraden blått till svart.

(GRÖN OCH BLÅ) BARNENS BIKEPARK

Längst ner i dalen på fjället ligger Barens BikePark som innehåller Valles DH, hopplinjer och pumptrack för de yngre cykelstjärnornas. Perfekt ställe att hänga vid, cykla tillsammans i och träna på vanan inför de större utmaningarna från toppen och ner.