Tält framför vy över blånande berg.

Tältäventyr med magisk solnedgång med Mats Hallin

Under midsommarhelgen packade Mats Hallin i Mora ner tält, spritkök och sovsäckar och gav sig ut i naturen tillsammans med familjen. Kvällens lägerplats vid Gopshusberget bjöd inte bara på en väldans massa knott, utan också på en magisk solnedgång.


Berätta om bilden!

– Bilden är tagen under midsommarhelgen. Jag och familjen packade tält, spritkök och sovsäckar och tog oss genom skogen till Lädesjön där vi badade. Sen fortsatte vi vidare upp på Gopshusberget där vi slog läger. Det blev en superfin solnedgång, men när solen väl gått ner bakom bergen blev det väldigt mycket knott så vi gick in i tältet och la oss. En fin upplevelse allt som allt och frukosten är ju nästan bäst när man sovit ute i det fria!

Vad vill du förmedla med dina bilder?

– Det är absolut roligast att fota människor och djur, men även naturbilder. Jag var och fotade vilda björnar förra helgen, det blev perfekta porträttbilder av björnarna i kvällssolen! Jag vill fånga känslan för stunden så att det känns som man är där när man ser fotot.

Vad är det bästa med Dalarna?

– Det bästa med att bo i Dalarna är kontrasterna, att vi har både snörika vintrar och på sommaren nästintill tropisk värme, vi har både snötäckta fjäll och fina sandstränder med en vattentemp just nu på närmare 30 grader. Vi är rätt bortskämda med det, det gäller att uppskatta de små sakerna!

Något smultronställe du kan tipsa om?

– Vi har fritidshus i Lövåsen, i Grövelsjöfjällen, så det är mitt smultronställe nummer ett! Men att besöka en fäbod som Hemulsjön eller Läde en fin sommardag går inte av för hackor det heller. Ta en grusväg ut i skogen och se vart man hamnar.

Det här är Min bild av Dalarna

Under rubriken Min bild av Dalarna samlar vi människors bilder och berättelser om Dalarna. Besökare, dalfolk, hemvändare och genomresande. Tagga gärna dina bild på Instagram med @visitdalarna så kan det hända att vi kontaktar dig för en intervju.