Tre kanotpaddlare i sjö.

Paddla i Dalarna


Paddla och upplev Dalarnas vattenvägar under en stilla kanottur eller en fartfylld forspaddling. Utforska Dalarnas många älvar, åar och sjöar genom att glida fram i en kanot, kajak eller roddbåt.


Ta in stillheten, naturen och vildmarken. Eller upplev civilisationen från en ny horisont när du paddlar längs med vattendrag som flyter fram med bebyggelse tätt inpå. Om det är farten och det actionfyllda som lockar är det forspaddling som gäller, där adrenalinet får pumpa i pulserande forsar. Passa också på att uppleva Falu Vildvattenpark, Sveriges första och enda konstgjorda forspaddlingsarena.

Hyr kanot, kajak eller roddbåt

Hyr en egen kanot, kajak eller roddbåt och ge dig ut på Dalarnas vattenleder. Glid längs Dalälven, Pråmleden eller över Färnebofjärdens kanotleder. Här har vi samlat information såväl som inspirationsartiklar för paddling runt omkring i Dalarna, med eller utan barn.

Guidad kanottur, kajakkurs eller forspaddling

Förutom gott om möjligheter att hyra kanot kan du även boka guidade kanotturer som sträcker sig över en eller flera dagar, kajakkurser och vattenaktiviteter som forspaddling, forsränning och kajakslalom i grupp. Läs mer och boka idag.

Hyra kanot, kajak eller båt?

Valda filter

Erbjudanden

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.