En sommarkväll vid Hällarna i Ludvika, fångad på bild av Anneli Eriksson.

Sommarkväll vid Hällarna med Anneli Eriksson

Anneli Eriksson har ett hjärta som klappar för fotografi, digitalt skapande och friluftsliv. På sin fritid ägnar hon sig åt ideellt arbete, bland annat som ambassadör för Hemesterguiden och som styrelsemedlem i Influencers of Sweden. Ta del av hennes bästa tips för en magisk bild och om hennes liv i södra Dalarna.


Berätta om bilden!

– Jag promenerade längs mitt favoritstråk en sommarkväll, från Hällarna i Ludvika till Skuthamn. Jag älskar att fotografera solnedgångar och vid Roths äng hittade jag en perfekt inramning. Det såg magiskt ut!

Vilka är dina bästa fototips?

– Följ ljuset! Där ljuset finns, finns magi. Använd stativ för att undvika skakningar i bilden. Sänk dig till motivets nivå. Gör vad du måste göra för att få till den där bilden som du vill. Sitt på knä, ligg på marken, kliv ner i vattnet.

Vad betyder Dalarna för dig?

– Jag brukar säga att jag

har två hem. Västkusten som jag har åkt till varje sommar i 30 år och Dalarna som är mitt riktiga hem. Här är jag född, uppväxt och fortfarande boende. Dalarna för mig är lugn och ro. Det bästa jag vet är skog och vatten och att man i Dalarna får uppleva alla fyra årstiderna.

Dina bästa smultronställen i Dalarna?

– Disponentparken i Grängesberg med växthus med egenodlat och grossist, besöksträdgård samt bed & breakfast och café. Malingarna, ett naturreservat som är beläget mellan Nyhammar och Björbo och ett omtyckt område för bad och friluftsliv. Frostbrunnsdalen i Borlänge, ett naturreservat och ett väldigt omtyckt besöksmål. Den täta växtligheten är otroligt vacker.

Det här är Min bild av Dalarna

Under rubriken Min bild av Dalarna samlar vi människors bilder och berättelser om Dalarna. Besökare, dalfolk, hemvändare och genomresande. Tagga gärna dina bild på Instagram med @visitdalarna så kan det hända att vi kontaktar dig för en intervju.