Linnéa Henriks på Kälkbacken i Vikarbyn.

Kälkbacken i Vikarbyn med Linnéa Henriks

Karnes Linnéa Henriks är 25 år gammal och bor i Östersund, där hon studerar och jobbar som fotograf och skidinstruktör. Det är också på fjället, på skidorna, hon trivs som allra bäst. Som född och uppvuxen i Vikarbyn dyker platsen titt som tätt upp i de bilder hon delar med sig av på Instagramkontot @karneslinnea.


Berätta om bilden!

– Den togs i december 2018 uppe i Kalkbackarna i Vikarbyn, Rättviks kommun. Det är byns bästa kälkbacke, livsfarlig och jätterolig.

Vad tycker du om att fota?

– Just nu fotar jag mycket landskap och friluftsliv uppe i Jämtland. En annan favorit är porträtt, just att fånga en personlighet på bild. Det är ett fint sätt att få uttrycka sig och dela med sig av det som jag är med om. I mina uppdrag gillar jag att utmana mig och utvecklas, det är allt ifrån bröllop till sport.

Vilka är dina tre guldkorn i Dalarna?

Grövelsjön är lika vackert året runt. Fäbodarna uppe på höjderna ovanför Våmhus – en sommarlovsfavorit. Utanför Rättvik finns Brudvikens klippor och tonårsminnen.

Det här är Min bild av Dalarna

Under rubriken Min bild av Dalarna samlar vi människors bilder och berättelser om Dalarna. Besökare, dalfolk, hemvändare och genomresande. Tagga gärna dina bild på Instagram med @visitdalarna så kan det hända att vi kontaktar dig för en intervju.