Laddstolpe och laddare för elbil i Dalarna.

Ladda elbilen på resan i Dalarna

Allt talar för att elbilar är framtidens transportsätt och självklart hänger elbilen med även på semestern. Hur ser det ut med laddare för elbil i Dalarna? Här har vi samlat information om snabbladdare och möjligheter till laddning av elbil runt om i Dalarna.


I Dalarna är Dalakraft ledande i arbetet med att sätta upp laddare för elbil. Sedan flera år tillbaka arbetar de med att skapa ett fungerande nät av snabbladdare runt om i Dalarna. I dagsläget har de installerat 13 snabbladdare på noga valda platser från norr till söder. I somras satte de till exempel upp två nya snabbladdare i länet; en på Dalahästområdet i Avesta, en på den nya delen av handelsområdet Noret i Mora.

– På båda platserna är det nära till såväl fik som butiker som kan besökas medan bilen laddar i en halvtimme. Framför allt är det besökare i Dalarna som använder våra laddare och vi tror att det här är precis det de vill ha. Turister som kör elbil ska kunna välja Dalarna, och vi ska vara en konkurrenskraftig region, säger företagets vd Mats Bengtsson.

Läs mer om olika typer av laddare och laddstationer i Dalarna på Dalakrafts hemsida.

Stor satsning på laddstolpar i Leksand och Tällberg

Utvecklingen går hela tiden framåt och nästa steg i att stärka laddinfrastrukturen är redan taget. Nu är det fem hotell i Tällberg och Leksand som ska installera totalt 26 nya laddpunkter vid anläggningarna. Planen är att de ska stå redo i november 2021.

Vi har gjort en rejäl omprioritering och nu satsar vi på att öka tillgängligheten. Det är en nödvändig investering för att möta besökarnas förväntningar och krav, säger Staffan Malmqvist, koncern-vd för de fem hotellen First hotel Gyllene Hornet, Klockargården och Villa Långbers i Tällberg, samt Korstäppans Herrgård och Masesgården i Leksand, som nu möjliggör för gäster med elbil att besöka dem problemfritt.

Hotell Klockargården i Tällberg.
Klockargården i Tällberg är ett av fem hotell i Tällberg och Leksand där det inom kort kommer vara möjligt att ladda din elbil.

 

Hitta en snabbladdare nära dig

På hemsidan uppladdning.nu finns en interaktiv karta där du kan hitta vilka laddstationer och laddstolpar som finns i närheten av där du befinner dig.

Hitta en laddstolpe