Billy Opel spelar på en gitarr.

Följ med under kepsen på Billy Opel

När Billy Opel bjuder in till show på Klockargården är det helt utan flashiga lysen och LED-skärmar. Istället lockar han med en personlig helhetsupplevelse under en kväll fylld av god mat och musikalisk glädje – och en hel del mellansnack förstås.


”Under kepsen på Billy Opel” är både föreställningens namn och ett genomgående tema när den Morabördige underhållaren bjuder in till två personliga kvällar på Klockargården i Tällberg.

- Det är en liten inblick i hur det ser ut i mitt huvud och vad jag har för funderingar på musiken och livet. Det kommer bli låtar från alla håll och kanter – allt från låtar från början av min karriär och sen även lite nytt är det tänkt.

Många tror att Billy Opel enbart sjunger på Moramål, men så är inte fallet.

- Jag träffar folk hela tiden som tror att allt jag gör fortfarande är på mål, men det är kanske 10 år sen jag gjorde en låt på mål senast. Fast det är klart att jag kör några av de låtarna också, men det är inga problem att komma dit även om man inte förstår mål. Det är bara en liten del i allt.

Musiken har funnits med ända sedan han var liten. Fascinationen för musik, texter och framför allt för att stå på scenen. Känslan av att få roa och underhålla människor är svårslagen, vilket också brukar märkas i de många berättelser och anekdoter som dyker upp mellan låtarna.

- Ibland får jag lägga band på mig själv, det händer att jag pratar för mycket. Samtidigt har det där vuxit fram under åren jag har hållit på. Jag började med det för ett antal år sen och märkte att det uppskattades. Om man hör en artist spela en låt blir den så mycket bättre om man vet bakgrundshistorien, hur den har tänkt och gjort låten. En insikt i det arbetet. Det tycker jag gör att en låt blir så mycket bättre.

Han ser fram emot att äntra scenen på Klockargården.

- Det ska bli jättekul. Det känns som att Klockargården har blivit ett ställe i Dalarna för nöje, det är en fantastisk miljö och bra mat. Sedan bjuder jag och bandet på riktig musik. Det är så mycket idag som är dolt i flashiga lysen och LED-skärmar och plast. Vi håller på med raka motsatsen. Det är akustiska instrument och glädje från hjärtat. Det är väldigt folkligt, det vi håller på med. Jag tror folk behöver se det också.