Utförsåkning i Orsa Grönklitt.

Familjefavoriterna för mer skidåkning och kortare restid

När avstånd och restid är korta finns mer tid till allt det roliga. Ta sikte på en skidsemester på närmare håll i vinter. Både Säfsen Resort och Orsa Grönklitt har barnfamiljen i fokus, med massvis av härlig skidåkning och roliga kringaktiviteter. Här guidar vi till två av Dalarnas barnvänliga skidanläggningar och tipsar dessutom om två utförsåk som garanterat blir extra minnesvärda äventyr.


Säfsen Resort

Familjevänlig skidåkning för barn i alla åldrar är Säfsen Resorts signum. Läget i södra Dalarna gör anläggningen perfekt för en weekend, kortvecka eller bara ett dagsbesök. Övernatta i lägenhet med bästa ski in/ski out-läge eller hyr stuga i stugby.

Solberget är Säfsen Resorts högsta topp, med 472 meter över havet. Härifrån kan faktiskt hela familjen åka redan första skiddagen – så snart man har någorlunda koll på broms och svängar går det att göra ett toppåk. Tänk vilket äventyr, att redan sin första skiddag kunna åka sittlift till toppen och själv styra skidorna på vägen ner i den 1500 meter långa Långsvängen.

Läs mer och boka på Säfsen Resorts hemsida.

Familj åker alpin skidåkning i Säfsen Resort.

Orsa Grönklitt

På de snösäkra höjderna utanför Orsa ligger Orsa Grönklitt. Här finns nedfarter som bjuder på både kittling och mysfaktor, oavsett ålder och vana. De lättillgängliga pisterna finns i alla färger, från grönt till svart. Ofta är en nedfart uppdelad så att alla kan åka på samma ställe, men med olika svårighetsgrader.

Ett annat äventyr väntar i Blåbärsskogen i Orsa Grönklitt. Den 1500 meter långa backen slingrar sig fram genom skogen på norrsidan av berget. Här bor inte bara blåbäret Bärra utan flera sjungande figurer i de böljande blåa nedfarterna. Välj mellan att åka i pisten eller följ stigarna ut i skogen för att upptäcka egna slingor och små avstickande vägar.

Läs mer och boka på Orsa Grönklitts hemsida.

En sittlift på Orsa Grönklitt.