Tjej som åker alpint

Bästa ställena för vårskidåkning

Skidåkning på våren är en riktig energiboost, när solen värmer och dagarna är längre. Säsongens sista svängar är ofta de mest njutningsfulla. Vårvinterveckorna mellan sport- och påsklov är perfekta för skidåkning. Här tipsar vi om två favoriter för familjen eller en resa på tu man hand.


Orsa Grönklitt

Våren är en av säsongens absoluta höjdpunkter i Orsa Grönklitt med värmande sol och fantastisk skidåkning. På de snösäkra höjderna ligger snön kvar länge, både i backarna och i längdskidspåren. Det finns 15 liftar och 22 nedfarter i alla färger med lagom lutning och bredd för alla nivåer. Dessutom är det lätt att hitta bland pisterna, vilket gör att även de yngsta åkarna snabbt kan komma igång och utforska på egen hand. 

Fast även om skidåkningen förstås är en höjdpunkt, är inställningen att ett besök här är mycket mer än så. Blåbäret Bärra, anläggningens maskot, hittar på mycket bus och skoj. Ge er ut på skattjakt eller var med och fira Bärras födelsedag med festliga lekar och glass i stora lass. På skidlekplatsen går det att träna upp sina kunskaper i både klassisk- och skateåkning, i pulkabacken lockar härligt pirr i magen och självklart ska ni se till att bara njuta av vårvintern mellan varven. Våfflan i toppstugan är ett måste! 

Läs mer och boka på orsagronklitt.se

Bildkollage från Orsa Grönklitt.
Foto: Orsa Grönklitt.

Mountain Lodge Stöten

Kombinera härlig vårskidåkning i Stötens skidanläggning med bekvämt boende på nybyggda Mountain Lodge. Här upplever du genuin fjällkänsla och mysig atmosfär med alla bekvämligheter du kan önska på din semester. Skidåkningen hittar du alldeles i närheten av hotellet och här hittar alla sin favoritbacke. Med Sälens bästa fallhöjd och skidåkning i olika svårighetsgrad är det lätt att förstå varför Stöten vid flera tillfällen utsetts till Sveriges bästa skidort.  

Vad passar väl bättre efter en aktiv dag än att sjunka ned i fåtöljerna i loungen och njuta av värmande dryck framför den sprakande brasan. För extra njutning tar ni sikte på relaxen med arombastu och utomhuspool på terrassen, allt inramat av utsikten över de svenska och norska fjällen. Avsluta kvällen i hotellets ombonade restaurang och låt smaklökarna få sitt. Tillsammans med restaurangens sommelier och kunniga bartenders skapas en smakfull upplevelse för alla sinnen.

Läs och boka Mountain Lodge

Bildkollage Mountain Lodge.
Foto: Stöten i Sälen, Mountain Lodge.