Två tjejer som jobbar i en soffa.

Plats för energigivande möten

Vi tillbringar alltmer tid framför datorn och många arbetar på distans, vilket gör att behovet av att träffas fysiskt kanske är större än någonsin. Inget slår ett energigivande möte, där man förenar nöje med lärande eller utveckling. Extra kreativt blir mötet om miljön bjuder på kontraster till vardagen. Här följer några guldkorn i Dalarna där du kan möta kollegorna eller vännerna i härliga, unika miljöer.


Avkopplande miljöer

Sjönära

Vid Barkens strandkant i södra Dalarna hittar du Barken Lodge. Platsen omges av vacker natur som bjuder in till uppfriskande och rogivande promenader. Här finns bekväma konferenslokaler, mysiga hotellrum med sjöutsikt och värmande bastu. I restaurangen serveras lantligt inspirerade rätter.

barkenlodge.se

En gömd skatt

Garpenbergs slott är en ståtlig byggnad från 1801 omgiven av vacker natur och djupa skogar. Här kan du ha inspirerande möten med kollegorna i vackra, gamla salar. Köket bjuder på allt från affärsluncher till bröllopsmiddagar. Slottet är öppet för bokning av större sällskap och det går att abonnera hela anläggningen.

garpenbergsslott.se

Njut av lugnet

Långshyttan i södra Dalarna är en gammal bruksort. Här ligger brukshotellet omgivet av gamla bruk, arbetarbostäder och vacker natur. Den lugna miljön passar perfekt för jobbmöten eller avkoppling från vardagen.

brukshotellet.se

Landa i Sveriges enda fäbodrelax eller samlas i Hello Sunnanhed för att hitta inspirationen.
Landa i Sveriges enda fäbodrelax eller samlas i Hello Sunnanhed för att hitta inspirationen. Foto: Lasse Modin, Sara Rönne.

Sveriges enda fäbodrelax

På Smidgården i Fryksås, utanför Orsa, kan du varva ned och njuta av pool, vedbastu och relax i en unik fäbodmiljö. Här kan du också ordna möten och konferenser.  Middagen serveras i matsalen, som har en milsvid utsikt över Orsasjön.

smidgarden.se

Hello Sunnanhed

Energin i denna historiska lada är en unik upplevelse. Här befinner du dig omgiven av orörd natur, oändlig skog och djupblåa sjöar. Stillhet och närvaro är mottot. Sitt ner vid det långa träbordet eller slappna av på dagbäddarna och njut i en ostörd miljö.

hellosunnanhed.com

Spännande mötesrum

Äventyr under jord

Dra i väg på äventyr med kollegorna! Tillsammans med en guide tar ni er ner 80 meter under jord i Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg, två mil söder om Borlänge. Nere i gruvan väntar en konferenslokal som garanterat inte liknar något annat mötesrum du har suttit i. Turen bjuder på spännande klättring och linbana över den kristallklara sjön. Ett perfekt läge för teambuilding. Ni kan även njuta av Gruvfruns basturitual i den underjordiska bastun – en upplevelse för såväl kropp som själ.

adventuremine.se

Konstspaning på Verket

I de gamla järnverksbyggnaderna i Avesta kan du och dina vänner eller kollegor uppleva historia och konstutställningar i de välbevarade industrilokalerna. Verket erbjuder även workshops i både teambuilding och kreativ konst.

verket.se

Äventyrsgruvan bjuder på en garanterat unik upplevelse och Verket i Avesta tar dig tillbaka i tiden för att inspirera inför framtiden.
Äventyrsgruvan bjuder på en garanterat unik upplevelse och Verket i Avesta tar dig tillbaka i tiden för att inspirera inför framtiden. Foto: Äventyrsgruvan, Therese Asplund.

Med utsikt över hoppbackarna

På Lugnet i Falun kan du hyra konferensrum med utsikt över skidstadion och hoppbackarna. Här kan du också avsluta dagen med ett besök i Lugnets nybyggda relax, där ni varvar sköna basturitualer med uppiggande isbad och meditation på varma stenhällar.

lugnet.se

Nya tankar på en historisk plats

Att vara på en historisk plats och tänka framtid kan väcka arbetslust! På Falu Gruva kan ni kombinera konferensen  
med en guidad visning i gruvans vindlande gångar och stora salar. På gruvområdet finns det också möjlighet att övernatta på Polhem Bed & Breakfast med anor från 1700-talet.

falugruva.se