En cykel med korg med blommor i vid en majbrasa.

3 spännande valborgsfiranden i Dalarna

Fira in våren med ett unikt valborgsfirande i Dalarna. Här har vi tre tips på garanterat minnesvärda upplevelser.


En person som utför eldshow.
Foto: Äventyrsgruvan

1. Eldshow i Äventyrsgruvan

På den platsbyggda scenen 80 meter under markytan, 350 meter in i en järnmalmsgruva och med 20 meter i takhöjd, framförs en sprakande show av eldkonstnärerna Aurora, med stämningsgivande ljud och ljus i unik miljö.

Valborgsfirandet i gruvan är en flerårig tradition som har vuxit från att vara nästan hemlig till ett event som är omtalat i flera länder. Ett värmande minne för livet!

Boka eldshow i Äventyrsgruvan

Stor majbrasa som brinner vid Falu Gruva med publik.
Foto: Falu Gruva

2. Klassiskt valborgsfirande vid Falu Gruva

Våren välkomnas på gruvområdet i Falun med traditionsenligt vårtal, körsång, brasa och god mat och dryck. Firandet startar klockan 21:00 men redan från klockan 18:00 är restauranger och butiker öppna på området.

Gruvbutiken med souvenirer och handplockade produkter har öppet och foodtrucken Burgarbussen finns på plats för den som är hungrig.

Läs mer om valborg vid Falu Gruva

3. Valborrar och festligheter i Dala-Floda

Klä dig fulare än trollen och bege dig på valborgsfirande med extra allt på Strandbackens folkpark i Dala-Floda. Prisutdelning för bästa utklädnad, ansiktsmålning, lotteri, servering, hästskjuts, bollkastning, chokladhjul, lotteri och barndisco finns att underhållas av.

Någon gång efter mörkrets intåg, när elden tänds och när eldshowen slocknat, skickas alla barn hem och i stället bjuds ungdomarna från 15 år att stanna kvar för att hänga och önska favoritlåtar och videos på storbildsskärm.

Alla vuxna över 18 år är välkomna till Pub Beach Hill där firandet eskalerar med Johan Eriksson som uppträder.

Läs mer om valborg i Dala-Floda

En brinnande majbrasa.
Foto: Anna Holm

Hitta fler evenemang här