Vintervy över Grövelsjöfjällen.

Tre extra mysiga vinterdestinationer

Byt vardagens rutiner mot unika kulturupplevelser, närproducerad mat, gnistrande snö, vida fjällvidder och stjärnklara nätter. Kom nära den genuina, inbjudande och personliga känslan som skapar extra värme i vinter. Här har vi samlat tre ställen som garanterat levererar maximal mysstämning i vinter.


Falun

Falun är en weekendstad som både levererar och överraskar. Här väntar en spännande mix av kultur-, mat- och utomhusupplevelser, där allt ramas in av det maffiga världsarvet. Falu Gruva är hjärtat i Världsarvet Falun – och som namnet antyder är det ett världsunikt besöksmål. En häftig upplevelse och ett måste på allas våra bucketlists.

Bor gör du bäst på Polhem B&B, den gamla konstmästargården med anor från 1700-talet som en gång var hem åt den berömde uppfinnaren Christopher Polhem. Somna gott och vakna till den hisnande utsikten över dagbrottet Stora Stöten.

Vintervy över Falu Gruva.
Rum på Polhem Bed and Breakfast i Falun.
Bo på Polhem Bed & Breakfast, mitt i Världsarvet Falun och vid kanten av dagbrottet Stora Stöten.

Tällberg

Tällberg är ett givet mål för den som vill uppleva Dalarna på riktigt. Ta en promenad runt byn, där de röda husen avlöser varandra och gör sig extra fina i frostig vinterkostym. Kika in i hantverksbodarna, njut en frasig våffla och ta in vyerna över Siljan.

Familjeägda Åkerblads gästgiveri, hotell och spa ligger på en klassisk dalagård med anor från 1400-talet. Rummen i romantisk dalastil adderar extra till upplevelsen, liksom den populära spaavdelningen och det välrenommerade köket. Unna dig en värmande behandling, skönt häng framför brasan och att bli serverad en riktigt god middag.

Tällberg Vinter

Pool och champagneglas på Åkerblads spaavdelning.
Njut i vinteridyllen Tällberg, bland faluröda hus och magiska vyer. Unna dig en extra värmande stund eller skön behandling inne på Åkerblads spaavdelning.

Grövelsjön

Grövelsjön är fjällen när de är som bäst. Här finns gott om snö, vida vidder, mysiga boenden och framför allt många vintriga aktiviteter. Träffa tama renar, gå på topptur eller följ med en fjällguide ut på turskidor. Addera snöskor, längdskidor eller slalom och vinteridyllen är komplett.

Bo på alltifrån fyrstjärniga fjällhotell med helpension till mysiga stugor med självhushåll. Gemensamt för dem alla är närheten till fjället och naturen. Ofta börjar skidspåren direkt utanför dörren.

Skidåkare på fjället i Grövelsjön.
Grövelsjöns fjällvärld står redo att utforskas under vintriga promenader, på turskidor eller med snöskor.