Uppdukat julbord hos Murboannas i Borlänge.

Julbord i Dalarna – tips och favoriter

Dags att boka julbord? Välj och vraka bland riktigt härliga och genuina julbord hos Dalarnas mataktörer. Taste of Dalarna guidar till den lokala och närproducerade julmaten, så ladda upp inför julen på bästa sätt och njut av lokala delikatesser tillsammans med någon du tycker om


Närproducerat julbord hos Skedvi Bröd

Här serveras ett hållbart julbord direkt vid bordet i fem serveringar. Njut i lugn och ro av välkomponerade rätter i julens smaker. Maten tillagas av fina råvaror som i största möjliga mån kommer från Stora Skedvi med omnejd.

Julbordet serveras 23 nov–17 dec, torsdag och fredag 18.00, lördag 16.30 och 20.00 och söndag 13.00

 Läs mer

Klassiskt julbord hos Murboannas

Hos Murboannas söder om Borlänge serveras ett klassiskt julbord med extra mycket smak. Så klart hittar du Murboannas egna ostar, allt från blåmögelost och brie till hårdost och grillost. Dessutom flera andra lokalproducerade läckerheter.

Julbordet serveras onsdag–lördag, från den 29 nov–17 dec. Onsdag – lördag från 18.00 och söndag från 15.00.

 Läs mer

Julbord hos Murboannas i Borlänge.

Murboannas i Borlänge.

Rältagårdens julbord från jord till bord

Hos Rältagården i Djura utanför Leksand skapas vällagade rätter och egna smaker utifrån färska råvaror och läckerheter från gårdens eget charkuteri. Gården som drivs helt ekologiskt.

Julbord serveras fredagar och lördagar 18.00, från den 24 nov–16 dec.

 Läs mer

Ryggåsstugans julbuffé med egna favoriter

Kliv in i värmen i mysiga Ryggåsstugan och njut av den hemlagade julbuffén med favoriter som örtsill, lax med hjortronkräm och potatisbullâ. Råvarorna är noga utvalda från lokala leverantörer. 

Julbordet serveras fredagar och lördagar 1-16 december kl. 19.00 – 21.00. 

 Läs mer

Julbord hos Sahlins Struts

Den 7, 8, 14 och 15 december från klockan 18.00 serveras ett julbord inspirerat av klassisk svensk tradition och med lokala råvaror och givetvis strutsdelikatesser från gården. Inled med glögg och fortsätt med julens kalla och varma.

 Läs mer

Juldekorationer på Mora Hotell.

Bjud in julefriden

Släpp alla måsten och upplev julmyset i Dalarna. Låt någon annan skämma bort dig med hemgravad lax, inlagd sill och allt som hör julen till. Att få umgås och njuta av vällagad mat kan vara den bästa julklappen. Eller varför inte checka in och bjuda in julefriden en hel helg.

Villa Långbers och Åkerblads i vackra Tällberg, skidbacksnära Olarsgården i Sälen, fjällstationen STF Grövelsjön och det naturnära stadshotellet Mora Hotell & Spa erbjuder njutningsfulla upplevelser i jul.

Hitta mer mat och smak i jul hos Taste of Dalarna

Taste of Dalarna är det nätverk av gårdsbutiker, producenter, hantverksbryggerier, caféer och restauranger runt om i Dalarna som sätter de lokala råvarorna och de lokala smakupplevelserna i främsta rummet.

Läs mer på tasteofdalarna.se