Isabelle McAllister.

Isabelle McAllisters bästa guide till sommar i Dalarna

Följ med Isabelle McAllister på en resa runt om i Dalarna. I 10 avsnitt får vi ta del av hennes möten med inspirerande människor som vågar drömma, den magiska naturen och den ständigt föränderliga kulturen. Helt enkelt hur saker och ting är på dalavis.


Under en intensiv sommarvecka åkte programledaren Isabelle McAllister, känd från program som Äntligen hemma, Maxat och Fixa rummet, runt i Dalarna för att upptäcka landskapet som andas sommar, känsla, natur och driv. När hon först fick frågan om att göra jobbet var svaret enkelt.

– Ett drömprojekt att få lära mig mer om Dalarna. Jag har hus i Leksand men har insett att jag kan så lite om det som finns runt omkring mig”, säger Isabelle.

Så under sin resa har hon mött artister, gått backstage på Dalhallas scen, ätit hockeybulle, cyklat mountainbike på fjället, pratat kvinnohistoria och häpnats över industrimiljöer som omvandlats till scener för samtida konst. Resultatet är en serie i 10 avsnitt med olika teman. Vad sägs om tillexempel handlingskraft, kvinnokraft, smaker eller artistdrömmar – allt på dalavis.

– Jag är helt golvad av den entreprenörsanda som vi har mött överallt. Människor som vågar satsa och göra bygden levande med sina drömmar och visioner! Men såklart var det kul att bada i Dalhalla, Karin och Carl Larsson-gården kan jag besöka varje år, vinden med alla keramikskatter hos Nittsjö var en dröm och de unga företagarna som driver Café Nyfiket på gammelgården i Rättvik inspirerande. En riktig energikick var ju mötet med Idolvinnaren Tusse Chiza som på något sätt verkligen förkroppsligar ett Dalarna från idag och gav mig så mycket hopp om framtiden!

Läs hela intervjun med Isabelle: "Jag blev totalt golvad"

Artisten Tusse Chiza och programledaren Isabelle McAllister.
Under resan genom Dalarna mötte Isabelle en mängd olika dalaprofiler, som artisten Tusse Chiza från Tällberg.