Vintervy mot fjälltoppen Städjan.

Fyra boenden som maxar vintern i fjällen

Det är något speciellt med vintern i fjällen. Skidåkningen, solen som börjat värma, kaffekoppen mot stugväggen. Inte bokat årets fjällsemester än? Bara lugn – här har vi samlat fyra boenden i vinterparadiset Idre som garanterat levererar under stundande semester.


Klassiska fjällstugan för det större sällskapet

Stuga på Idre Fjäll.

”Gården” ligger i Söderbyn på Idre Fjäll. Här är det stora ytor fördelade på två plan – det perfekta alternativet för dig som vill ta med dig stora familjen, hela släkten eller kompisgänget för en härlig vecka i fjällen. Förutom de givna bekvämligheterna kan ni också sörpla lyxkaffe från stugans kaffemaskin eller se vem i gänget som går segrande ur tv-spelsstriden.

823 "Gården" Söderbyn, Idre Fjäll

Nära till allt för barnfamiljen

Idre Fjälls västsida av skidbackarna.

Centrumbyn har det perfekta utgångsläget för familjen som både vill bo nära backarna och alla kringaktiviteter. Här bor ni i en lägenhet med ski in/ski out-läge. Bastu för den som vill njuta och koppla av efter en heldag i backen. Förutom direktkontakt med backen är det kort gångavstånd till Idre Fjäll centrum, restauranger och ett späckat aktivitetscentrum väntar med bad, bowling, spelhall och lekrum.

618 Centrumbyn, Idre Fjäll

När fjällvidderna lockar

Skaråkning vid Nipfjället-Städjan.

Om det är turskidåkning och magiska fjällvidder som lockar – kika närmare på det här boendet i Gammelsätervallen. Här är det nära till det långsträckta Nipfjället med sina snötäckta myrar och sjöar, inbäddade av djupa skogar. Spänn på turskidorna för en tur i den häftiga naturen, njut av omgivningarna och avsluta sedan dagen i den timrade fjällstugan.

IGN 54, Gammelsätervallen

Vildmarkskänsla i lågornas sken

Stuga i Gammelsätervallen, Idre.

På vägen mot Nipfjället ligger den här timrade fjällstugan som förutom närheten till vildmarken även bjuder på utedass och braskamin. Koka kaffet över öppen eld i eldpallkojan eller samla sällskapet för en utemåltid i lågornas sken. Varför inte testa att brassa kvällens middag på gjutjärnspanna eller muurikka? Det mesta smakar ju bättre utomhus! Troligtvis gäller det också för vattnet, som även det hämtas utomhus. Perfekt för den som vill koppla ner och koppla bort, leva enkelt och bara njuta av närheten till makalös natur.

IGN 84, Gammelsätervallen