Vårskidåkning på Koppången utanför Orsa.

Fem vinterfavoriter med vårkänsla

Låt känslan av vinter finnas med ända in i april. I fjällen och på andra högt belägna platser ligger snön kvar länge och skapar förutsättningar för den kanske bästa skidåkningen på hela året. Att den perfekta pisten eller den krispiga skaren kombineras med vårsolens värmande strålar blir förstås en extra skön bonus. Här har vi samlat fem vinterfavoriter med vårkänsla. Vilken tar du sikte på?


1. Topptur i Kläppen

Ta dig till toppen för egen maskin och njut av utsikt och fika innan du drar av stighudarna och färdas nedför backen i ett härligt utförsåk. Sälenfjällen levererar förstås ännu mer skidåkning, så se till att utforska alla möjligheter till härlig skidåkning, både på längden och utför.

Läs mer: På topptur i Kläppen – Ta skidorna till toppen.

2. Solsemester i fjällen

Skidåkning på våren är en riktig energiboost, när solen värmer och dagarna är längre. Säsongens sista svängar är ofta de mest njutningsfulla. Vårvinterveckorna mellan sport- och påsklov är perfekta för en tur till fjällen med hela familjen.

Läs mer: Bästa ställena för vårskidåkning.

Turskidor i snö.
Visste du att vårvintern nog är den bästa tiden att åka till fjällen?

3. Skarskidåkning på Koppången

En av de kanske allra mest uppskattade och maffiga vårvinterupplevelserna är den svårslagna skaråkningen på mytomspunna Koppångens myrar i Orsa Finnmark.

Läs mer: Mytomspunnen vårskidåkning på Koppången.

4. Vinterupplevelser i Fulufjällets nationalpark

Det spektakulära vinterlandskapet i Fulufjällets Nationalpark utanför Särna blir mer tillgängligt på snöskor. Spana på ett av Sveriges högsta vattenfall Njupeskär i frusen form.

Läs mer: Vinterupplevelser i nationalparken.

5. Turskidor i fjällen

Turskidåkningen i Grövelsjön består av såväl markerade leder som möjligheter att bryta egna spår i en hel fjällvärld. Staka fram på turskidor över de vida fjällvidderna med vårsolen som värmer i ansiktet och med riktigt gott fika i ryggsäcken. Turskidor hyr du på exempelvis STF Grövelsjön Fjällstation.

Läs mer: 5 vintertips i Grövelsjön.