Fiskare på sjö med sina skotrar.

Isfiska röding i norra Dalarnas skogslandskap och fjällvärld

Anglerman Fishing Adventures erbjuder unika dagsturer med pimpelfiske i norra Dalarnas skogslandskap och fjällvärld. Dagen inleds på snöskoter där du transporteras genom äkta oexploaterad fjällmiljö eller naturskönt skogslandskap, innan du stannar till och borrar upp hål för att isfiska efter röding. Micke Nyberg driver företaget, vars utflykter är mycket populära bland turister från både Sverige och utlandet.


– Vi har fisketurer som passar alla, såväl kompisgäng, familjer som företag. Och man behöver inte vara fiskeexpert för att uppskatta våra dagsturer. Tvärtom, vi ser att allt fler av de som bokar aldrig har provat isfiske, men är nyfikna, och vill göra något nytt, säger Micke Nyberg. Anglerman Fishing Adventures jobbar enbart med utrustning av hög kvalitet och köper också medvetet in utrustning och råvaror med ett hållbarhetstänk. Micke betonar också att när du bokar en upplevelse via Anglerman Fishing adventures får du något mer än en fisketur. 

– Hos oss är det inte bara fokus på själva fisket. Att transporteras med skoter genom det orörda vinterlandskapet, att få ta del av det lokala djur- och naturlivet, det är en upplevelse i sig. Vi försöker också dela med oss av det rika kulturlivet och vårt alldeles eget lokala språk, älvdalska, säger Micke. Under dagen bistår guiden med utrustning, fisketips och instruktioner och ser till att du har det bra. Det bjuds på kaffe eller choklad och fika och du blir även serverad en vildmarkslunch som självklart tillagas med lokala råvaror.

Bildkollage.
Foto: Anglerman Fishing Adventures.

– I min värld är vår styrka att vi löser helheten. Gästerna kan komma som de är, vi har all utrustning, även vinterkläder om det behövs. Och vi levererar en helhetsupplevelse med kvalitet i alla led, säger Micke. Anglerman Fishing Adventures gäster brukar strö lovord när de kommit hem efter ett fiskeäventyr. 

– Många brukar säga att det var över förväntan, att de trodde isfiske var något kallt och långtråkigt, men det var precis tvärtom. Dagarna gick fort och det var inte kallt. Man uppskattar enkelheten och att det inte behövs så mycket förkunskaper för att njuta av dagen, avslutar Micke Nyberg.

Boka en iskfisketur