Häst vid sjökant i Rättvik.

Upplev Rättvik från hästryggen

Hästen har sedan urminnes tider varit viktig för folket kring Siljan. Ursprungligen som en kraft i det hårda arbetet ute i skog och på åkern och numer som en familjemedlem som tar dig ut i skog och mark på äventyr. 


Silverhill Stable är en hästgård i smakfullt format, på en höjd med magnifik utsikt utanför Rättvik. Här kan du som vill rida på tur, både kort och långt, lättare eller avancerat, finna rätt utmaning. Regin står makarna Bertil Hansson och Lotta Hernek för, där Bertil själv är den som genomför de guidade ridturerna. ”Upplev Dalarna från hästryggen” brukar vi säga och det summerar vår verksamhet ganska bra, berättar Bertil. Vi erbjuder olika svårighetsgrad på ridningen och anpassar den efter kundens önskemål och erfarenhet. En pärla är helt klart vår heldagstur där vi rider “off road” rakt ut i skogen för att sedan rasta vid kanten av sjön och där hjälpas åt med att koka kaffe och laga mat över öppen eld.  

Känner du för att utmana dig själv i en spännande sport som kräver enormt fokus och mycket träning, ska du testa Beridet bågskytte. Akademin för Beridet bågskytte i Rättvik erbjuder en tre timmar lång introduktionskurs på välutbildad häst med hjälp av kunnig handledare. När teorin och markträningen är avklarad är nästa steg att sadla hästarna och sitta upp på hästryggen. Rid i valfri gångart medan du fokuserar, spänner bågen och skjuter pil efter pil. Upplev den euforiska känslan och kicken som uppstår när du träffar målet! I övrigt erbjuds ridskolor, ridläger på Islandshästar, privatlektioner samt turer med häst och vagn.