Exteriör på Hemusgården.

Hemusgården – idrottens nya mötesplats

I november 2017 invigdes det nya föreningshuset i Hemus. Den moderna och fräscha anläggningen – med IFK Mora och Mora kommun som huvudaktörer – kom till stånd för att bättre kunna ge service till alla de människor som på olika sätt nyttjar området för träning och rekreation.


På Mora skidstadion i Hemus finns välpreparerade skidspår vintertid och så snart minusgraderna slår till brukar de första slingorna med konstsnö läggas ut. Därefter utökas mängden och längden skidspår alltefter som snö- och väderförhållanden tillåter. Flera av spåren är elbelysta och Vasaloppsspåret passerar skidstadtion, för den som vill ansluta längre spårsystem. Det finns också en skidskyttebana med sex stycken tavlor, skidlekplats, utegym och hinderbana.

Sedan 2017 finns alltså även den uppskattade Hemusgården.

– Hemusgården har ökat tillgängligheten, den ligger idealiskt till med närhet till Vasaloppsarenan och elljusspår. Det har blivit en plats för alla med intresse för ett aktivt liv, där man kan byta om, duscha och ta en fika. Det finns även samlingsrum att hyra. Hemusgården har på kort tid blivit en mötesplats med besökare från olika delar av Sverige, inte bara lokala föreningsmedlemmar, säger Johan Eriksson på Vasaloppet.

KÖP SPÅRKORT
Läs mer om anläggningen, spårstatus och spåravgifter på morakommun.se

På deras hemsida finns också mer information om var du kan köpa spårkort.